dimarts, 11 de novembre del 2008

Tres coses que l'Ajuntament faria bé de reclamar


O sigui, tres coses que caldria arreglar i que, tot i que afecten als ciutadans i ciutadanes de Viladecans, em sembla que no són de competència municipal. Però, encara que no ho siguin, estaria bé que l’Ajuntament instés a qui correspongui perquè ho arreglin. Perquè tots plegats estaríem millor. Són coses no pas complicades, o sigui que si es volgués, es podrien resoldre fàcilment.
1. Indicar l’entrada de l’autopista. Quan un surt de Viladecans pel carrer Segle XXI amb intenció d’entrar a l’autopista, si no s’ho sap bé, és molt fàcil que es passi el trencall per on ha de tombar per agafar-la. Servidor té com a referent la nau de Marcelo Vilá per saber quan ha de tombar. Però seria molt més senzill per a tothom si hi hagués un indicador que digués “Autopista C-32”, o qualsevol altra indicació similar. El carrer Segle XXI és un lloc de pas important, i segurament que ho serà més en el futur. Doncs estaria bé senyalitzar-lo adequadament.
2. Posar un rètol al tanatori. Quan un passa pel davant del tanatori de Cornellà, s’adona de seguida que allò és, efectivament, un tanatori. Un gran rètol a la façana ho indica. En canvi, el tanatori de Viladecans, Gavà i Castelldefels s’ha d’endevinar per la senyalització de la carretera i per la forma de l’edifici. Sobretot per a la gent que no hi ha estat mai i hi va per primer cop, aquell edifici perdut enmig d’una zona mig descampada i sense cap indicació visible, crea desconcert i fa que aquells moments ja de per si complicats ho siguin més. Ens cal un rètol ben visible a la façana del nostre tanatori.
3. Assegurar que la megafonia de l’estació funcioni bé. Quan es donen avisos per megafonia a l’estació de Renfe de Viladecans, la majoria de vegades no s’entenen. El so és massa baix, i no gens nítid. A l’època dels constants retards provocats per les obres de l’AVE, normalment la megafonia funcionava bé. Però ara ja fa temps que no. Per sort, com que actualment no hi ha gaires problemes de retards i coses així, els usuaris no patim gaire per aquesta deficiència. Però no costaria gens mirar què passa i arreglar-ho. Que som a l’any 2008, i a vegades encara tenim funcionaments propis del segle XIX!
Josep Lligadas Vendrell