dimarts, 11 de novembre del 2008

Sobre els contenidors d'escombraries


Cada dia, de forma rutinària, agafem les bosses d’escombraries, dues o tres prèviament seleccionades, anem cap als contenidors situats al carrer i aboquem al seu interior les escombraries cadascuna al lloc que els correspon.
Bé, doncs aquest gest tan habitual i intranscendent per a la major part de la població no ho és gens per al col·lectiu de la gent gran que, donades les seves limitacions físiques, tenen greus dificultats per dur a terme, amb tota normalitat, aquest deure ciutadà.
Aquesta problemàtica es dóna on hi ha els contenidors verds, amb tapa a gran alçada i amb pedal per poder-los obrir. Les persones grans fan veritables equilibris per tal de poder abocar les escombraries, ja que s’han d’aguantar amb una sola cama pel fet d’enlairar l’altra per tal d’obrir la tapa. Si a més porten el bastó per poder mantenir l’equilibri, ja em direu...
Aquests contenidors constitueixen encara, avui dia, la major part del sistema de captació d’escombraries de Viladecans. Per tot això, demano a tots aquells que tenen alguna responsabilitat en aquesta qüestió que tinguin una major sensibilitat cap a aquest col·lectiu que per raons òbvies mereixen un tracte especial i, apel·lant a aquest sentiment, facin tots els esforços necessaris per tal d’eradicar la totalitat d’aquests contenidors i els facin substituir per d’altres adaptats tal i com ja s’ha fet en alguns barris de Viladecans.
A part de facilitar aquesta tasca a la gent gran millorarem, també, les condicions higièniques, estètiques i urbanístiques de les àrees on s’implantin aquests nous contenidors, amb el consegüent reconeixement d’aquest esforç per part de la resta dels ciutadans i ciutadanes de Viladecans.
Eduard Mondragón Condeminas