dimarts, 11 de novembre del 2008

Un descampat oblidat



Les fotos que acompanyen aquest article són les del descampat de sota casa, a l’interior de l’illa de cases formada pels carrers del Sol, Sant Isidre, Jaume Abril i Pi i Margall. Més o menys, la història ha anat així:
Des de fa 29 anys l’Ajuntament va dient que té previst netejar el descampat i fer-hi una plaça. Només l’ha netejat dues vegades en tot aquest temps, i la neteja va ser passar-hi una màquina. Dues vegades hi han hagut d’intervenir els bombers, perquè el foc agafava els arbres i feia por que arribés als pisos.
Al principi ens varen dir que una part proporcional del terreny era de cada finca, després semblava que no era així. Quan els interessa és una cosa, quan no els interessa n’és una altra.
Els veïns varen cedir a l’Ajuntament la seva part de terreny a canvi del compromís, per part de l’Ajuntament, de mantenir net el terreny a l’espera de fer-hi la plaça.
En un moment donat, l’Ajuntament va dir que hi faria un MacDonalds, i per aquí no vam passar. Es va sortir al carrer en pla de protesta i es va aconseguir que no ho fessin, però ja mai més l’Ajuntament s’ha preocupat de mantenir net el terreny.
Es fa el que ells volen o res, i per fer-hi segons què, més val que continuï tot com està. No volem cap construcció al mig dels pisos, i tampoc una plaça pública on es pugui fer xivarri i ens faci la guitza tant de dia com de nit.
Elisa Anton