dimecres, 11 de maig del 2011

El dia 22, eleccions municipals

Aquesta revista va néixer juntament amb l’actual legislatura municipal. Just després de les darreres eleccions, ara fa quatre anys, el juny del 2007, apareixia el primer número de Viladecans Punt de Trobada.
Ara, el diumenge dia 22, toca anar a votar i elegir els qui governaran la nostra ciutat en els propers quatre anys. En aquestes pàgines, en què hem parlat de moltes coses i molt variades, en funció dels escrits que els nostres lectors volien fer-nos arribar, sempre hi ha anat apareixent, des de molts angles, l’interès pel que passa a Viladecans, per les coses que van bé, per les que haurien de millorar i per les que van malament. I ha quedat prou clar, a través dels escrits que hem anat rebent i publicant, i a través també de l’opinió de la revista expressada en aquesta primera pàgina, que tots plegats considerem molt important interessar-nos per com funciona el govern de la ciutat, i voler contribuir a fer que funcioni de la millor manera possible.
Sens dubte que una de les maneres més determinants de contribuir a aquest bon funcionament és la de triar els qui ens han de governar. O sigui, votar en les eleccions municipals. Sí, ja ho sabem que la democràcia té molts defectes, i també és posible que cap dels partits que es presenten ens satisfaci al cent per cent. Però no per això hem de renunciar a dir cap on volem que vagin les coses, i quines prioritats i maneres de fer considerem més adequades. I això es fa reflexionant sobre aquestes prioritats, veient què ens proposa cada partit, i donant suport al partit que més s’adeqüi a això que volem. O, fins i tot, si realment ens sentim lluny de totes les propostes que ens fan, votant en blanc per dir que realment ens interessa la vida col·lectiva, però que no trobem qui ens representi.
El dia 22 cal anar a votar. És una qüestió de responsabilitat i de ganes d’anar endavant.