dijous, 12 de maig del 2011

ERC respon: Reduir la taxa de cotxes, protegir els espais naturals


Pel que fa a mobilitat i medi ambient, tenim dos grans reptes. En primer lloc, reduir la taxa de cotxes per habitant –un cotxe/dos habitants–; en segon lloc, protegir els nostres espais naturals, de forma especial el nostre genuí litoral i el Delta del Llobregat.
Com es fa això? Pel que fa als cotxes, facilitant la comunicació de la ciutat a nivell intern i amb l’exterior. Cal que l’Ajuntament faci de lobby (grup de pressió) perquè deixem de tenir un baixador i per fi tinguem una estació amb la freqüència de pas que ens pertoca per habitants. A més a més, cal apostar per autobusos que comuniquin la ciutat amb altres municipis de l’entorn –sobretot amb els de l’altre costat del Llobregat– i també per dins de la ciutat, no només dirigits a “l’estació”, sinó fent altres circuits, pensant en el comerç o les escoles, per exemple. També cal crear carrils bici i de passeig que permetin gaudir del nostre municipi i fer exercici, com el que ens comprometem a fer unint Sant Climent i el nostre litoral, amb bifurcació fins a “l’estació”.
Per tal de protegir els nostres espais naturals hi ha una mesura que és clau, aturar el creixement infinit i irracional que ha patit els darrers anys Viladecans.
Bàrbara Lligadas