dimarts, 17 de maig del 2011

L'Aplec de Pasqua a l'ermita de Sales


En plena celebració mil·lenària de l’aparició del nom de la nostra vila, les parròquies cristianes de Viladecans van voler recordar també la petjada mil·lenària de l’Església entre nosaltres, recuperant l’Aplec del dilluns de Pasqua davant l’ermita de la Mare de Déu de Sales.
Les referències artístiques de l’ermita són així mateix mil·lenàries, encara que la primera referència documental data de 1141.
El tradicional Aplec de Pasqua feia uns anys que no podia celebrar-se perquè l’ermita estava en obres.
Els actes d’enguany van aplegar un total de 135 persones, que escoltaren amb goig les cançons presentades per la coral “Som i serem”, de Viladecans; assistiren a la celebració de l’Eucaristia, concelebrada per tots els mossens de les parròquies; i 54 persones es reuniren finalment al voltant d’una paella popular.
La recuperació de la celebració de l’Aplec ha coincidit amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre el bisbat de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans per a la rehabilitació i la regulació de l’activitat de l’ermita. Ens felicitem per la notícia que pot ser l’inici d’una llarga trajectòria de col·laboració cultural i religiosa entorn a la Mare de Déu de Sales.
Manel  Simó