dijous, 12 de gener del 2012

La bicicleta elèctrica, el gran vehicle oblidat en temps de crisi


En temps de gran crisi econòmica cal buscar més d’una solució als problemes quotidians. Per aquest motiu, és important potenciar molt més l’ús de la bicicleta com a vehicle d’ús diari per anar a treballar, estudiar, comprar, etc. Però encara falten accions que millorin la seguretat per circular i també per aparcar aquest vehicle evitant al màxim els robatoris. I l’altra gran qüestió fonamental és, sens dubte, promoure seriosament l’ús de la bicicleta elèctrica ja que permet el següent: 
 estalviar diners en aquests temps tan difícils ja que tenir vehicles propis com un cotxe és molt car, a part de contaminar més. Una bicicleta eléctrica és molt més econòmica a curt i a llarg termini.
millorar la salut individual i col·lectiva perquè, gràcies al mecanisme elèctric d’assistència per pedalar, moltes més persones poden utilitzar-la, fent un tipus d’exercici tranquil i no cansat, absolutament necessari en una societat massa sedentària. Aquest exercici, adequat a les possibilitats de cada persona, evita moltes malalties que tenen un gran cost econòmic i també un cost en la qualitat de vida de la persona. També permet a la gent arribar als seus  llocs de destinació sense estar cansada ni regalimant suor per tot el cos. Les pujades deixen de ser obstacles impossibles.
Per tant, queda prou clar que cal fer una aposta ben ferma per a aquest tipus de vehicle. També falta, però, més respecte i capacitat de convivència pacífica entre tots els usuaris de la via pública vagin amb bicicleta, cotxe, moto, a peu o amb el que sigui. Aquest problema de la mala educació de certes persones és a tots els nivells de la nostra societat i cal lluitar-hi contundentment en tots els àmbits on es presenta.
Marta Pombo Sallés

1 comentari:

Anònim ha dit...

donde se pueden comprar estas bicicletas y que precio tienen