dijous, 26 de gener del 2012

Reinventar la comunicació


Aquesta revista, Viladecans Punt de Trobada, va arribar, el mes passat, al seu número 50. I, com ja dèiem llavors, n’estem satisfets. I ho celebrarem el proper dimecres dia 18.
Però, alhora que expressem aquesta satisfacció, no podem deixar de dir també que ens preocupa molt veure com van caient, un darrere l’altre, els mitjans de comunicació més propers que teníem, els mitjans locals que permetien conèixer el que passa al nostre voltant, i permetien també fer conèixer idees i opinions de la gent.
Només fixant-nos en el panorama televisiu, la situació és lamentable. Ja fa temps que va desaparèixer la televisió de Viladecans, i ara veiem com desapareixen també la de Gavà i, més greu encara, la d’una ciutat tan rellevant com l’Hospitalet. I no, no serveixen de consol les emissions per internet, que són sempre més limitades, arriben a un sector més reduït de la població i exigeixen una voluntat molt més activa per seguir-les.
I com la televisió, tots els altres mitjans. Els motius, suposadament, són econòmics. Però en tot cas la conseqüència és clara: que cada cop més, almenys al Baix Llobregat, l’única informació que arriba al ciutadà és l’oficial, la del poder, que la utilitza bàsicament per cantar les seves pròpies lloances.
Ens cal, doncs, reinventar la comunicació. I fer tot el que calgui perquè arribin informacions més enllà de les oficials, perquè puguem conèixer realment què passa al nostre voltant. Cal reinventar la comunicació. I nosaltres, des del Viladecans Punt de Trobada, estem disposats a continuar contribuint-hi.
Us esperem dimecres que ve, a les 7 de la tarda, al Casal d’Entitats Pau Picasso, a la xerrada d’Ignasi Riera titulada “Que ens volen deixar incomunicats? Reinventem la comunicació!”.