dimecres, 18 d’abril del 2012

Per Sant Jordi, allibera un llibre!


Amb motiu de Sant Jordi, els Serveis Locals de Català de Castelldefels i de Viladecans organitzen la campanya Allibera un llibre i dóna-li un lector, que fomenta l’hàbit de la lectura a través de l’intercanvi d’un llibre usat que mereixi ser rellegit.
Tradicionalment, per Sant Jordi, es regala un llibre a la persona estimada. La iniciativa d’enguany pretén fer extensiva aquesta tradició a una persona anònima, oferint-li un llibre que ja hàgim llegit i que tinguem a casa. A canvi, tota persona que cedeixi un llibre podrà escollir el que més li agradi d’entre el fons que es generi. A banda, per consolidar la comunicació establerta entre el donant i el receptor de cada llibre, proposem que cada llibre contingui una nota per al relector.
La campanya, que desitja alliberar per Sant Jordi  les emocions i coneixement que els llibres emmagatzemen a les prestatgeries, té un funcionament ben senzill: cedeixes un llibre a un fons  i te n’endus el que més t’agradi per la Diada. Com més persones s’hi animin més oferta tindràs per escollir.

Què cal fer per participar-hi?
Del 10 al 19 d’abril cedeix el teu llibre* al SLC de Viladecans (de dilluns a divendres de 9 a 15 h) o al SLC de Castelldefels (de dilluns a divendres  9.30 a 13 h). Et donarem un val que podràs bescanviar per un altre llibre. T’agrairem que quan facis la donació deixis una nota per al següent lector.
El dia 20 d’abril publicarem a www.cpnl.cat/xarxa/cnleramprunya els llibres que s’hagin alliberat i els comerços on es podran recollir.
La Diada de Sant Jordi entrega el val i recull el llibre que vulguis a l’establiment col·laborador on estigui dipositat dins del seu horari comercial.
* Es poden cedir llibres en català (de narrativa, poesia o teatre) que estiguin en bon estat i que l’edició tingui com a màxim 10 anys.
Un llibre reneix en cedir-lo i reviu en llegir-lo. Anima-t’hi!
Isaac Martínez i Espinal