diumenge, 15 de març del 2015

La Generalitat compleix: tindrem l’hospital que ens cal


La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla Director de l’Hospital de Viladecans, que estableix quins seran els serveis i les dimensions de l’Hospital de Viladecans. S’ha complert el compromís de Convergència i Unió, de fer una anàlisi seriosa que ha portat a la conclusió que cal un hospital més gran, pràcticament el doble del que és ara. 


Aquest mes de març la Generalitat de Catalunya convoca el concurs d’idees que definirà la forma exacta que prendrà l’Hospital un cop ampliat, i el següent pas serà contractar l’obra i començar  a executar-la.

Com es recull en el Pla Director de l’Hospital, les millores de les que gaudirem són realment destacables, multiplicant els serveis que presta l’hospital:

La superfície total creix un 90 per cent.

El nombre de llits per malalts hospitalitzats, que ara són 108, es situarà entre 143 i 154.

Es construeixen dos nous quiròfans (un d’ells, reservat per a urgències).

El nombre de consultoris i gabinets per consultes externes passa de 43 a 66.

De les 8 places actuals per hospital de dia, passem a comptar entre 19 i 22 places.

Una de les reformes més espectaculars és la de l’àrea d’Urgències, que com sabem queda petita per l’àmplia població a la qual dóna servei el nostre hospital; aquí es fa un increment molt gran, passant dels actuals 24 box a 38.


Aquests canvis faran que es doni un salt de qualitat en el servei que presta l’Hospital de Viladecans, que a pesar de les limitacions actuals és ben valorat gràcies a la magnífica feina de tots i cadascun dels seus treballadors. En la presentació realitzada pels responsables de l’Institut Català de la Salut davant  les entitats de Viladecans, aquestes van valorar que l’hospital ampliat tindrà la dimensió adequada per les necessitats de la nostra ciutat.

Per al 2016, el Tercer Ambulatori de Viladecans

Aquesta no és l’única aposta de la Generalitat de Catalunya per millorar els equipaments sanitaris de Viladecans; la construcció del Tercer Ambulatori (el CAP Montbaig - Torre Roja) segueix avançant i en el primer trimestre de 2016 serà inaugurat. El nou ambulatori prestarà tots els serveis habituals d’un CAP, amb especial atenció a la salut sexual i reproductiva. Això repercutirà també en la reducció de cues i esperes en els altres dos ambulatoris actuals, que hauran de donar serveis a un nombre menor d’usuaris però mantindran l’actual dotació de recursos.

Som molts el que hem lluitat, des de diferents àmbits, per assolir aquests equipaments. Ens ho van prometre en el passat; ho va fer el Tripartit l’any 2008, fins i tot van posar la “primera pedra” en dues ocasions, però mai no hi ha donar dotació pressupostària.  Ara sí que hi figura en el Pressupost de 2015, per fi està en marxa la reforma que donarà a Viladecans els ambulatoris i l’hospital que ens mereixem. 

Carles Lozano

Cap de llista de CiU