diumenge, 15 de març del 2015

La prioritat de la nostra acció: fer front a la crisi, preservar la cohesió i treballar per al futur


Aquesta ha estat una legislatura molt difícil. La crisi i les seves conseqüències han estat presents de forma determinant en els plans d’acció de l’Ajuntament, fent que les prioritats de l’equip de govern s’hagin articulat a l’entorn de tres eixos principals: ajudar a les famílies a fer front a la crisi; mantenir les polítiques de cohesió i enfortiment comunitari, i preparar a la ciutat per al futur, amb especial èmfasi en l’educació i l’èxit educatiu, i també en l’atracció d’empreses i l’activitat econòmica a la ciutat. 

L’Ajuntament ha incrementat recursos de forma substancial en les partides d’ajut social, plans d’ocupació i/o formació per a persones en atur. Malauradament, aquesta prioritat no ha estat acompanyada per les altres administracions. Així hem pogut veure com, simultàniament a aquest esforç municipal, la Generalitat eliminava les escoles bressol dels seus pressupostos, limitava els ajuts a la dependència i les prestacions de rendes d’inserció, aplaçava la contribució a les polítiques integrals de barri o reduïa progressivament els recursos adreçats a la salut i al nostre hospital. 

Els socialistes vàrem tenir clar des del principi que, en aquest moments de dificultat, l’Ajuntament havia de continuar com a motor del municipi i, alhora, articular la gran xarxa social que és la ciutat. Per això hem continuat invertint en la millora de barris i dels serveis i equipaments de la ciutat (Ponent, plaça de la Constitució, carrer del Pare Artigas, Podium Viladecans-Joan Masgrau, Museu de Viladecans); en la promoció de nous espais per a l’activitat econòmica (Ca n’Alemany) i la dinamització d’empreses, i en l’empoderament  de la ciutadania per fomentar la cohesió i el treball comunitari (Punt Solidari, Xarxa d’Innovació Educativa, Ateneu de les Arts).


Fa uns anys, una persona que vivia a Viladecans podia gaudir de menys oportunitats que a altres municipis de l’entorn. Avui, la realitat és que Viladecans és una de les ciutats amb més oportunitats de Catalunya. L’objectiu dels socialistes és facilitar l’accés de tothom a les oportunitats. 

Carles Ruiz Novella 

Cap de llista del PSC