dimecres, 15 d’abril del 2015

Un Programa obert per a Viladecans

A poques setmanes de les eleccions municipals, els partits estem preparant les propostes que volem fer a la ciutadania pel futur de la nostra Ciutat. Els i les socialistes de Viladecans hem fet un procés obert per l’elaboració del programa electoral que ha comptat amb diverses maneres de participació: trobades presencials amb grups de veïns i veïnes, obertura d’espais a internet per tal d’adreçar propostes, trobades sectorials... Per a nosaltres, aquest procés va tenir una fita destacada el passat 20 de març amb una trobada multitudinària al Cúbic, on hi van participar persones que representen a diferents sectors de la població: empresaris i empresàries, comerciants, persones de l’àmbit de l’educació, esportistes, persones del moviment veïnal i de les entitats socials, joves i gent gran. Tots i totes amb un objectiu comú: debatre, prioritzar i expressar propostes per als propers quatre anys a la nostra Ciutat. 

La participació de persones tan diverses ha facilitat la discussió de les propostes que havíem elaborat des del partit en base a la nostra experiència de govern, i ha fet que puguem incorporar noves propostes i enfocaments al nostre programa electoral i a la nostra tasca de govern. El resultat, un document amb un compromís ferm i clar de continuar treballant de manera col·laborativa pel que realment importa: Una ciutat amb futur, on els seus ciutadans i ciutadanes puguin desenvolupar els seus projectes vitals, amb igualtat d’oportunitats i qualitat de vida. 

I per a aconseguir tot això, nous candidats i candidates s’incorporaran a l’equip municipal renovant una part important de la candidatura socialista, provinents del món esportiu, educatiu, científic, veïnal, sindical i associatiu. En molts casos sense militar a cap partit, però que han volgut agafar el compromís amb la nostra Ciutat a través de la participació política en la gestió municipal. De ben segur, continuarem fent una bona feina amb responsabilitat social i vocació de servei públic. 

Viladecans té nous reptes que cal abordar. D’una banda, les conseqüències de la crisi continuen impactant a moltes famílies de la Ciutat. L’arribada de noves inversions i activitat econòmica poden ajudar a pal·liar aquests efectes però cal que ens esforcem molt per tal d’assegurar que els ciutadans i ciutadanes de Viladecans puguin accedir a les oportunitats que generaran. Algunes de les propostes que van sorgir a la jornada oberta són accions concretes per a treballar amb el comerç local, per millorar la formació dels aturats i aturades tutoritzant la formació necessària pels nous llocs de treball i l’increment de noves fórmules d’atracció d’empreses.  


En la jornada es va parlar molt d’èxit educatiu, un dels esforços més importants que està fent l’Ajuntament malgrat no tenir competències en educació. Creiem que l’educació és un pilar fonamental, ja que l’accés al coneixement en igualtat d’oportunitats és el que ens garantirà un millor futur. I molts més reptes van sortir: treballar per la cohesió social, per convertir Viladecans en una ciutat 100% inclusiva adaptant els programes i activitats a totes les persones; millorar la relació entre l’administració i les persones tant pel que fa a la gestió de dades municipals com a la integració dels mecanismes de resposta a les incidències més eficaços i en col·laboració amb la ciutadania; sobre innovació del territori, energia, promoció de la divulgació científica especialitzant la nova Biblioteca Central en ciència i innovació educativa… 

Gràcies a totes les aportacions, al llarg d’aquestes setmanes de campanya farem públiques les nostres noves idees per a la ciutat pels propers quatre anys. Volem portar a terme totes aquestes iniciatives per superar les actuals problemàtiques, per donar suport a la ciutadania a accedir a més oportunitats, per construir una societat més justa i igualitària. En definitiva, volem que els viladecanencs i viladecanenques estiguin orgullosos i orgulloses de la seva ciutat, i junts ho aconseguirem.

Carles Ruiz Novella