En el número de desembre de la nostra revista, un pagès de llarg recorregut, el Josep Domènech, escrivia: “Des de l’administració s’hauria d’abordar el problema del relleu generacional si no volem que en poques dècades quedin els camps abandonats, i reconèixer que els pagesos no tenim només una finalitat productiva sinó que també som gestors del territori. Els Ajuntaments han de garantir que els pagesos puguem desenvolupar la nostra activitat en les mateixes condicions en què ho fa qualsevol empresa o comerç. Al nostre municipi el pressupost per agricultura es ínfim”.
Des de la redacció del Punt de Trobada volem donar avui especial relleu a les seves paraules, perquè estem convençuts que en aquesta qüestió ens hi juguem molt. D’entrada, ens hi juguem coses tan elementals com els valors que comporta la proximitat, la reducció de transports i de residus, la qualitat de l’alimentació. I, juntament amb això, ens hi juguem l’equilibri i el benestar col·lectiu, la possibilitat de tenir una comarca digna i on faci goig viure-hi, i, en definitiva, un futur més humanitzat.
Per això, demanem al nostre Ajuntament que es prengui seriosament el futur de la nostra agricultura, i que també ho facin totes les altres administracions implicades: el Consell Comarcal, l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. I això comporta voluntat d’intervenir-hi, de destinar-hi diners, i de buscar tots els camins de facilitació per mantenir aquest patrimoni que ens beneficia a tots i que no podem perdre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada