dissabte, 15 de febrer del 2020

Amb el Fest’Hivern, la Festa Major d’Hivern millora

Entorn al 20 de gener aquest any hi ha hagut un seguit d’actes festius que han donat una bona notorietat a la nostra Festa Major d’Hivern. Els actes institucionals, les activitats entorn al 75 aniversari de la Coral La Lira i altres activitats, entre les quals destaquem el Fest’Hivern2020, han aconseguit fer que la Festa Major d’Hivern de Viladecans es vagi convertint en un dels moments més interessants en propostes de cultura popular a la nostra Vila.

Pel que respecta a Fest’Hivern, la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans i les entitats que han col·laborat en l‘organització, aconsegueixen impulsar diverses activitats festives.

El joc «Coneixes Viladecans?», ha arribat a la seva 5ª edició i encara que és una molt bona proposta lúdico-cultural, la població de Viladecans no el coneix suficientment. Als mitjans de comunicació local, tampoc es fa gaire ressò de l’activitat.

La Cercavila del Mamut que va començar ara ha fet deu anys, amb una participació de prop d’un centenar de persones i només la figura del Mamut de Viladecans, aquest any com els darrers anys ha tornat a aconseguir una important participació, tant de col·laboradors com de públic. Han col·laborat en la Cercavila diferents elements de cultura popular (Diables amb el Cadefoc i els Gegantons, Grup de Percussió Sankofa, Grallers de Viladecans, Castellers de Viladecans i la Mamuteta i el Mamut de Viladecans). També hi han col·laborat Agrupaments Escoltes i l’Associació de Veïns de la Montserratina.

Així mateix, al Fest’Hivern2020 les activitats de la Plaça de la Vila han fet que aquest lloc tan significatiu de la nostra Vila, torni a mostrar la seva cara més festiva. L’Associació d’Arts i Oficis i Rudemon han fet que les paradetes dels artistes i la música del Concert-Vermut omplin la Plaça.

A part d’aquesta gran aposta de les entitats hem estat acompanyats, com fa dos anys, per una gran banda, la Bandarra Street Orkestra que ha fet vibrar i ballar grans i petits.

Les activitats portades a terme al Fest’Hivern, aconsegueixen presentar una aposta intergeneracional i molt participativa. 

El Fest’Hivern és una aposta de diverses associacions per millorar la nostra Festa Major d’Hivern. Però, de cap manera, és una aposta tancada a ningú. Molt al contrari, la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans, és oberta a propostes i col·laboracions de més entitats.

La Festa Major ha de ser un esdeveniment popular en el qual les Entitats han de ser les protagonistes.

Miguel de la Rubia