Un concert en homenatge a Ovidi Montllor serà el protagonista de la Diada de Sant Jordi de la biblioteca de Viladecans. Enguany aquesta data tan especial serà diferent d’altres anys. Des del dia 7 d’abril el servei s’ha traslladat a l’Institut Josep Mestres i Busquets de la localitat per l’inici de les obres a l’edifici. Aquestes obres, que tindran una duració d’entre 6 i 9 mesos, serviran per millorar el confort acústic i energètic i el correcte aïllament, ja que s’arreglaran diverses patologies, tant a la coberta com a les façanes.
Malgrat això, des de la biblioteca es manté l’esperit d’aquesta data i s’ha organitzat, com és ja habitual, la Jordiada amb l’espectacle de música en directe sota el títol Uns entre tants: recordant a Ovidi Montllor. El concert, que habitualment es celebrava al vestíbul de la biblioteca, es farà a la Sala d’Exposicions de la Torre del Baró el dia 22 d’abril a les 19 hores amb aforament limitat. Els artistes encarregats de recordar l’obra de Montllor seran Joan Sebastià Colomer (veu), Carles Gutiérrez (guitarra) i Agustí Espín (baix). A través de la seva música, els assistents podran evocar la figura d’Ovidi Montllor, una veu crítica durant el final del franquisme i la transició, que va compondre cançons que formen part de la memòria col·lectiva.
Montllor, que va ser un creador en majúscules, va formar part de la Nova Cançó amb una extensa trajectòria professional de més de deu àlbums editats en vida i una cinquantena de pel·lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius. El concert serà una bona oportunitat per gaudir de la seva extensa obra que va estar marcada per la divulgació de poetes catalans juntament amb Raimon, Francesc Pi de la Serra i Lluís Llach.
A més d’aquest concert especial, la biblioteca de Viladecans comptarà amb les últimes novetats editorials per agafar-les en préstec pels usuaris, que hauran d’anar a l’Institut Josep Mestres. Entre els llibres publicats recomanen la darrera obra de Lucia Lijtmaer, Cautiverio, una novel·la, publicada per Anagrama, que entrellaça la vida d’una pensadora britànica del segle XVII i una jove contemporània a Barcelona. Una història plena de venjança, ansietat, traïcions i desarrelament però no exempta d’ironia i sarcasme. La periodista i divulgadora cultural, que va publicar a 2017 l’assaig informal feminista Yo también soy una chica lista, presenta una obra sobre la fugida del dolor com a forma de supervivència i la rebel·lió davant els rols de gènere contemporanis. Una novel·la que reflecteix les relacions humanes amb totes les seves complexitats i contradiccions.
Mónica Velázquez
Directora de la Biblioteca de Viladecans
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada