dimecres, 25 de novembre del 2009

L'audiència pública: per participar



Sovint una gran part de la ciutadania es queixa de la llunyania entre la política i la gent, de la corrupció i d’una anomenada ”classe política”. Així mateix part de la ciutadania, només participa en la vida política a cada jornada electoral.
Seria bo que els nostres conciutadans coneguessin que hi ha una altra manera de fer política, la participació. La participació tant als àmbits socials mitjançant la participació a les entitats polítiques, sindicals i ciutadanes de la nostra localitat com als àmbits institucionals a espais que permeten assabentar-se i aportar idees sobre la vida política de la nostra ciutat. Per això, les entitats i part de la ciutadania poden participar als consells establerts per a aquest fi i la totalitat de la ciutadania pot participar en un espai obert que és l’Audiència Pública.
El passat dijous 7 d’octubre gairebé 300 persones vàrem tenir l’oportunitat d’assistir a una nova Audiència Publica. En aquesta hi van participar com a ponents l’alcalde, el regidor adjunt a l’Alcaldia i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Planificació Territorial. Aquesta trobada va tenir per objecte explicar com està el procés del Pla Local d’Habitatge, l’estat del compliment de las accions de govern municipal plantejades al PAM (una sèrie de propostes que van sorgir d’un altre procés de participació), i per últim donar la paraula a la ciutadania.
Qualsevol ciutadà va poder agafar la paraula per expressar les seves inquietuds i neguits, els seus dubtes i en alguns casos la seva satisfacció per algunes de les accions del govern municipal.
Van ser dues hores per escoltar, reflexionar i proposar. Van sortir tant propostes i reflexions relacionades amb la mobilitat, en relació al recorregut dels autobusos, i altres referides al Pla d’Habitatge, a diverses problemàtiques veïnals o a les necessitats en el camp dels equipaments de la salut.
Una molt bona iniciativa i una bona presència ciutadana, que ha de servir a la ciutadania per canviar la percepció sobre la política, i els polítics, ja que la política ens afecta a tots i totes a cada moment de les nostres vides i per tant hi hem de participar sovint.
Seria bo que hi participi cada cop més gent, per tal que la gent s’apropi a la idea que la política no es només cosa dels polítics.
Miguel de la Rubia