dissabte, 28 de novembre del 2009

Re-Neix S.O.S Delta del Llobregat per frenar

El passat 24 de setembre en el ple de l’ajuntament s’aprovava tant el pacte entre l’ajuntament i el FC Barcelona, per desenvolupar el projecte Barça Parc al costat de la reserva natural, com l’inici de l’avanç de modificació del Pla General Metropolità per fer possible aquest projecte i l’obertura d’un termini de tres mesos d’exposició pública.Cap partit polític hi va votar en contra, tan sols CIU, el PP i ERC van abstenir-se. No ha estat fins el 19 d’octubre que es van publicar al BOPB aquests acords, per tant, el termini d’exposició pública finalitzarà el 19 de gener.Per aquest motiu, el passat 3 de novembre es va realitzar una assemblea per constituir el col·lectiu que treballarà per trobar els mecanismes urbanístics, judicials i socials que permetin frenar aquest “despropòsit”, amb la confiança que urbanitzar pistes esportives, un estadi de futbol, un passeig comercial, i un parc d’atraccions i fins i tot un centre de convencions i un hotel, etc. al costat d’una zona natural protegida i de l’aeroport del Prat pot ser il·legal, a part de l’atemptat ecològic que això suposa. Més d’una vintena de ciutadans i membres de diferents col·lectius del Baix Llobregat van pactar un seguit d’accions a dur a terme, tant burocràtiques com de mobilització ciutadana, entre les quals destaca una descoberta passant pel parc agrari fins a la zona afectada, que es realitzarà el proper diumenge 22 de novembre sortint a les 09:30 h. des de l’estació de tren de Viladecans.Mes informació a http://www.salvemoliveretes.org/.Ricard Caba

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'agrada veure gent preocupada per les restes testimonials del Delta del Llobregat, però us suposo coneixerdors de que el darrer assassí dels aiguamolls fou, és i serà: l'Aeroport.

Curiosament d'AENA ningú s'en exclama a Catalunya. Ja es va menjar la Ricarda, i ara o quan pertoqui, el Remolar. Doneu un cop d'ull amb el "Google Earth"i us adonareu del que us dic. Darrerament la zona protegida duia el doble dogal del canal d'esquí aquàtic de l'antic camping "Toro Bravo" i la canalització de la riera. Avui hi podeu observar apretant el nus, la T1, la seva depuradora (sic), i els vols d'avions a 100 metres.

Per tant no és propiament el Barça qui farà mal bé la Reserva. El Barça va comprar (Montal) els Reguerons de Cal Feliu per especular i de moment no pot, per això "cedeix" amablement aquells terrenys perquè algú (Ajuntament) els salvaguardi (mantingui). Ara compra la zona, a la que diu vol fer un Park del Soci, però tingueu del cert que és per bescanviar zones d'equipaments, si cal, amb l'Ajuntament de Barcelona. Montcada està fent figa. El Barça, ni socis ni romanços, no aspira a gaire més que a fer un "pelotazo" al Mini-Estadi per poder finançar, al marge del futbol, el projecte faraònic de Foster al Camp Nou. La víctima en aquest cas serà el veïnat de Les Corts; mil i pico més de vivendes els hi seran entaforades.

Pel que -SÍ- cal vetllar ja, és per aquesta possible modificació aprovada d'entrada per l'Ajuntament. Sense ella, el Barça, ni Hotel, ni Atraccions, ni Convencions, ni Concerts,(imagineu-vos: concert de U2 i avió que passa, avió que ve), res hi podria fer, per la qualificació que tenen els terrenys, i, ni quasi bé torres de Llum hi podria plantar per la proximitat de les pistes. Una requalificació de terrenys, a més a més d'una bicoca, constituiria un fatídic precedent a la zona i aquest és, l' inconfessable interès de l'Equip de Govern de Viladecans.

Perquè, avesat com està a millorar una zona fent-la mal bé, és a dir, possibilitant negocis no massa transparents, per finançar amb llardosos beneficis el que no calia tocar, en comptes de fer els arranjaments o el manteniment exigible amb el minim de despesa, l'Ajuntament, ha començat a parlar de fer-hi el Park del Delta (227 Has.) en el ben entès que serà l'orgull de Viladecans i fins i tot competidor d'Abu Dhabi. La hipotètica, sintètica, freàtica frenètica, fantasmagòrica, fantàstica, ditiràmbica, àulica, estrambòtica, plàstica (de plàstics), barcelonítica, Reserva Natural del Remolar esdevindrà la cirereta del pastís que arrancant de Sant Ramon i Sant Climent es fa i desfà entre la Murtra i el Remolar.

"Al loro", doncs, no és solament el Barça qui amenaça els ànecs, blauets, polles, merles i martinets, és: la maleida especulació, la d'aquí i la de Barcelona, i la prepotent AENA, de què sinó ens ha asfaltat el Camí de les Filipines, ha mig tancat el K11, ha fet fora els Campings, s'ha quedat les pinedes i els terrenys fins la Murtra al limit amb Gavà, s'ha menjat un troç del Parc Agrari....