dimarts, 16 de novembre del 2010

El futur de l'Hospital de Viladecans

El passat 20 d’octubre vaig assistir al debat "El futur de l’Hospital de Viladecans", organitzat per les Federacions d’Associacions de Veïns de Castelldefels, Gavà i Viladecans i algunes associacions de veïns de Begues i Sant Climent.
Aquestes entitats, amb el recolzament de la FAVBaix, han signat un manifest en el qual expliciten la seva preocupació perquè hi hagi una aposta clara per la construcció d’aquest equipament. A aquest manifest s’hi han sumat les Associacions d’Afectats de Fibromiàlgia i SFC de Castelldefels, Gavà i Viladecans, així com associacions d’altres àmbits.
Tots els partits polítics van ser convidats a participar en l’acte perquè expliquessin a la ciutadania la seva proposta i perquè es comprometessin, malgrat l’actual situació econòmica i governi qui governi els pròxims anys, a tirar endavant el projecte d’ampliació de l’Hospital.
Però no tots van creure necessària la seva assistència i ni tan sols van excusar la seva presència, potser perquè no consideraven la qüestió prou important o bé perquè el tema no era del seu interès.
No hi va assistir cap representant de Convergència i Unió.
Esquerra Republicana de Catalunya de Gavà es va excusar per tenir el ple de l’Ajuntament coincident amb el dia i l’hora, i van fer arribar una carta en la qual feien constar el seu suport a les Associacions en aquest tema. Alguns assistents a l’acte van protestar la lectura de la carta, al·legant que l’assumpte era prou important com perquè algun representant d’Esquerra de qualsevol de les poblacions afectades assistís al debat.
Iniciativa per Catalunya Verds de Viladecans va manifestar que tot el que té relació amb la salut de la ciutadania era per a ells un tema molt important, que sempre estava com a preferent dintre dels seus objectius i que per tant continuarien treballant en la mateixa línia, per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
El Partit Popular va comentar llargament que tot el que afecta a la ciutadania és important i va destacar que la construcció i finançament de l’Hospital era una de les seves prioritats. Hi varen haver queixes de bastants veïns pel to electoralista del seu discurs.
Per la seva part el Partit dels Socialistes de Catalunya a Viladecans va fer una exposició de tota la feina que ha fet fins ara per tal de millorar el servei sanitari del municipi, així com la que té prevista per el futur. També va deixar clar el seu compromís per la construcció de nous CAP i la remodelació i ampliació del futur Hospital.
Després d’escoltar totes les postures segueixo tenint dubtes sobre el futur sanitari a Viladecans, per això crec important assistir el 19 de novembre a les 19:00h, sala petita de l’Atrium, a la celebració d’un acte en què intervindran la consellera Marina Geli i l’alcalde de Viladecans, i en el qual sense cap dubte crec que es tornarà a parlar del tema.
Mª Lluïsa Capdevila