dimecres, 24 de novembre del 2010

Gràcies per la vostra valentia!


L’equip de redacció del Punt de Trobada ens va fer arribar –als representants dels partits polítics que vàrem participar en la taula rodona que van organitzar el 5 d’octubre– un correu electrònic animant-nos a enviar un article vinculat a les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta entitat treballa perquè la eva publicació digital sigui un espai on tothom pugui explicar allò que li vingui de gust i que preferiblement estigui relacionat amb la ciutat de Viladecans, la nostra ciutat. Com el seu nom indica amb gran encert és un punt de trobada.
Així doncs, jo vull aprofitar aquest punt de trobada per felicitar a totes les persones valentes que des del govern han fet trontollar els fonaments d’un autonomisme pactista i conservador, creant estructures d’estat i mirant més enllà dels dictats de Madrid. La seva valentia ha permès fer un Pacte Nacional per a la Immigració, un Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, un Pacte Nacional per a l’Educació... això vol dir que s’ha pensat en clau de país, no en clau d’electors.
La mateixa valentia que ha permès solidificar el nostre estat del benestar i la nostra economia, malgrat el gran handicap que comporta formar part d’un estat que ens va en contra. Mostres de l’enfortiment del nostre estat del benestar són la Llei de serveis socials, el Pla estratègic sobre els usos del temps, la Llei de dependència, la creació de sis noves places de residència cada dia... com que citar-ho tot seria massa extens i cansaria al lector, ho ressumeixo dient que el pressupost d’Acció Social i Ciutadania ha estat incrementat un 283 per cent en sis anys.
Pel que fa a l’enfortiment de la nostra economia és molt simptomàtic el fet que en el Pressupost del 2010 els recursos en recerca van incrementar-se en un 21.7 per cent, és a dir, s’aposta per la veritable economia, aquella que crea llocs de treball i va acompanyada de l’adjectiu "productiva". Altres demostracions d’aquesta aposta –a banda del Pacte Nacional i el Pla Nacional per a la Recerca i la Innovació que se n’ha desprès– són la creació de l’agència ACC1Ó, l’aposta per un model turístic de qualitat que remarqui els trets identitaris –i deixi de limitar-se al sol i la platja "low-cost"–, o la Llei del comerç –on s’ha defensat un model català de comerç proper, urbà i generador d’ocupació i cohesió.
La nostra gent valenta també ha pensat en les minories, aquelles que són la majoria, ja que tots i cadascun de nosaltres formem part d’algun tipus de minoria. Alguns exemples són el Títol de famílies monoparentals, la Llei de polítiques de joventut, la Llei dels drets i oportunitats de la infància i l’adolescència, la incorporació de la perspectiva de gènere a totes les polítiques del Govern, les polítiques específiques per a les persones homosexuals i transexuals o la Llei d’acollida.
I tot això s’ha fet sense oblidar quin és el nostre país, la nostra llengua i la nostra cultura. Només la valentia permet redactar la Llei del cinema de Catalunya, planificar per primer cop la política exterior de la Generalitat, treballar per al reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes, establir el català com a llengua d’integració de la immigració o impulsar la Llei de consultes.
Només la valentia permet fer moltes, moltes altres coses com liderar la creació de l’Oficina Antifrau, la Llei de Vegueries o la Llei de successions i donacions.
Així doncs, només espero que aquesta gent valenta, la nostra gent valenta, a la qual repeteixo el meu més sincer agraïment, torni a decidir. Perquè només amb la gent valenta com tu i com jo el país es mou. Perquè només amb la gent valenta el país avança i la justícia social i la llibertat nacional s’acosten més a una realitat factible.

Bàrbara Lligadas