dimarts, 14 de febrer del 2012

La Torre Modolell, cosa de tots


La Torre Modolell és la seu de l’Ajuntament de Viladecans. Però és molt més que això. És, sobretot, un monument de notable valor arquitectònic i que s’ha convertit en símbol de la nostra ciutat. És una de les imatges que més ens identifica.
Per això, el fet que anem veient, i sabent, que cada cop està en més mal estat, ens omple de tristesa. Actualment, la façana està molt deteriorada, per una colla d’actuacions incíviques, i també per algunes intervencions de restauració desencertades. A l’interior, el segon pis del palau està tancat per perill d’esfondrament, i tota l’ala esquerra està inutilitzable per les filtracions d’aigua de la teulada que agreugen la humitat que l’edifici ja té de per si. I al jardí, les escales que duen a la terrasa estan en estat lamentable i tot el conjunt fa una gran sensació de deixadesa.
Aquesta situació no pot continuar així, perquè si hi continua, ens quedarem sense aquest magnífic palau. Per això, el fet de rehabilitar-lo no és, com algú irreflexivament podria pensar, un luxe innecessari que només serviria perquè els membres de l’Ajuntament estiguin més bé, sinó que és un bé per a tots els ciutadans i ciutadanes de Viladecans. Tenir un edifici com aquest és un orgull i un motiu de satisfacció per a tots els qui vivim a Viladecans. I per això l’hem de cuidar i tenir-lo en les millors condicions.
Per aquest motiu, doncs, des del Punt de Trobada ens adherim a la campanya perquè es duguin a terme les actuacions imprescindibles per evitar que l’edifici es degradi més, en espera que sigui possible, quan sortim de la crisi, rehabilitar-lo plenament.