dijous, 2 de febrer del 2012

Les puntes negres del Baix Llobregat a la VIII Biennal de Gènova


El passat mes de novembre es va celebrar a la ciutat italiana de Gènova la “VIII Biennal de Puntes i Brodats”  i  Catalunya  va tenir l’honor de  ser convidada a participar-hi per la particularitat que tenen les nostres puntes respecte de les altres que es produeixen a l’Estat Espanyol. 
Aquest any la Biennal va tenir  lloc  al Palau Imperial de Gènova, i  en les seves vitrines hi varen estar exposades una varietat de peces catalanes de gran valor artístic,  com per exemple “el ret fi”, “la blonda de l’Arboç” i una important peça il·lustrativa del que és la  “punta negra del Baix Llobregat”. Aquesta excepcional peça, havia estat  elaborada per la prestigiosa mestra artesana de puntes al coixí Roser Pujol, resident a la nostra ciutat de Viladecans.  
La Presidenta de l’Associació de Puntes i Brodats de Gènova, Sra. De Fábula, en la presentació de l’acte va agrair especialment a l’ACP que hagués acceptat  participar a la VIII Biennal amb una aportació de peces tan valuoses i tan diverses. Un cop feta la presentació inaugural, la presidenta de l’ACP, Sra. Maria Jesús González va prendre la paraula per agrair la invitació i explicar les característiques i les diferents tècniques de les puntes catalanes, així com els instruments i eines tradicionals  amb què treballen les nostres puntaires.
No cal dir que va ser una experiència  molt satisfactòria, especialment en   veure el gran interès que van despertar en els artesans i artesanes italians, les nostres blondes i puntes al coixí. 
Carme Reguant