dimecres, 18 de juliol del 2012

Primeres passes dels futurs Castellers de Viladecans


Des del passat dia 1 de juny, un grup de joves viladecanencs ha estat organitzant un seguit d’assajos i tallers per començar a iniciar-se en el món dels castells. Durant el mes de juny es van organitzar quatre assajos a l’Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori, que servien, sobretot, per aprendre la tècnica castellera, per saber muntar una pinya i per a fer servir correctament la nomenclatura castellera. En només dos assajos, aquest petit embrió de colla ja havia plantat, per si sol, un pilar de tres, fet que repetirien en l’ultim assaig de juny, aixecant-ne dos. 
Els tallers també han servit per saber muntar i pujar a les estructures bàsiques i complexes dels castells, com són l’estructura del dos, del tres, del quatre, del cinc, del tres i del quatre amb l’agulla i fins i tot del set. A més durant l’últim assaig de juny es va poder comptar amb un gran nombre d’efectius per muntar diverses pinyes amb molta solvència. En definitiva, una experiència molt enriquidora per a tothom, ja que tots els assistents als tallers partien de zero i s’ha aconseguit formar un nucli fort per tal d’aconseguir, en un futur no molt llunyà, objectius més i més ambiciosos.  
Però això no acaba aquí. És tanta l’ambició d’aquest grup, que s’ha decidit seguir fent assajos durant el mes de juliol, per tal de donar-nos a conèixer i engrescar cada cop a més i més gent perquè vingui a fer castells amb nosaltres. És gràcies a la coordinació i bona sintonia amb l’Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori que s’ha fet possible. Els assajos són tots els dimarts de 19 a 21 hores i divendres de 20 a 22 hores. No cal pagar ni fer cap inscripció, és una activitat gratuïta, familiar, oberta a tots i on tothom hi té cabuda. Necessitem al màxim de gent per, arribat el moment, poder aixecar castells.
Fem que entre tots aquest somni es faci realitat. Vine a tocar el cel amb els futurs Castellers de Viladecans.
Contacta amb nosaltres durant els dies d’assaig i uneix-te a la nostra pàgina de facebook: https://www.facebook.com/castellersdeviladecans.
Joan Sanchez Escamilla