dissabte, 14 de juliol del 2012

Fer-nos nostre el carrer


Aquest cap de setmana passat, amb la fira de teatre Al Carrer, el carrer, com és natural, s’ha omplert de gent. Un any més, darrere les diverses activitats i representacions, la gent de Viladecans ens hem fet nostres aquests espais que són de tots, i hem mostrat que, efectivament, la ciutat és una propietat col·lectiva.
Ara vénen les vacances. Però just després, quan la vida comenci a tornar a la normalitat, experimentarem un altre cop que la ciutat és de tots, que el carrer és de tots. Serà amb la Festa Major. És aquesta, sens dubte, una magnífica manera de començar el curs. Sortim de casa, ens trobem junts, ocupem els carrers i les places i els disfrutem plegats… I fent això, estem dient que no som un mer conjunt de persones que individualment anem tirant endavant la nostra vida, sinó que som un col·lectiu, un conjunt de gent que volem funcionar junts. I a això ens hi ajuden, a més, els signes d’identitat que entre tots hem anat creant, amb el Mamut com el més significatiu de tots ells.
Estem en temps de crisi, prou que ho sabem. Però precisament per això és més necessari que mai sortir al carrer, fer festa, sentir-nos junts i vius. Sí, hi ha menys diners per fer activitats. Però la festa depèn més de la imaginació i de les ganes que no pas dels diners que s’hi puguin abocar. Els diners evidentment són necessaris, però amb els que hi hagi, encara que siguin menys que abans, ens continuarem trobant, i continuarem fent nostre el carrer, fent nostra la ciutat, fent nostra la vida col·lectiva. Que tinguem tots un bon estiu i, després, que tinguem una bona Festa Major!