dimarts, 24 de juliol del 2012

L'espai Llumvi



L’Esplai Llumvi (Llum viva), es troba al local Joan XXIII, de la Plaça Sant Herblain, 18, de Viladecans. Depèn de la parròquia de Santa Maria Magdalena, situada en el Grup Sant Jordi. Està adscrit a la fundació Pere Tarrés d’Esplais cristians, i l’entitat, amb els seus corresponents Estatuts, està aprovada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i registrada en el Registre d’Entitats de Viladecans.
A la parròquia de Santa Maria Magdalena, el curs 1989-1990 es va iniciar l’Esplai 4 Gats que, amb algunes intermitències, va durar fins el curs 2006-2007. Durant gairebé dos anys, però, no es va cobrir el buit que havia deixat aquella entitat, fins que el curs 2008-2009 es va començar a treballar a la Parròquia amb un grup de nois i noies de 9 a 14 anys. Va ser aquest grup el que va derivar en la constitució d’un nou Esplai (l’Esplai Llumvi), que agafés el relleu dels 4 Gats. Així, el juny de 2009, començava un primer casal d’estiu; i després durant els cursos 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012, amb els seus corresponents casals d’estiu, l’Esplai ha vingut funcionant tots els dissabtes, de 5 a 7 de la tarda, amb un increment successiu de participants, des dels 15 a 20 inicials, fins els 25 a 30 actuals. Al casal d’estiu d’enguany, hi participen un total de 70 nois i noies, dividits en tres grups d’edat (4 a 7, 8 a 10, i 11 a 14 anys).
L’Esplai compta amb un total d’onze monitors (un director/a; 2 monitors/res titulats; 4 monitors/res majors d’edat, encara sense títol; i 4 pre-monitors/res, menors de 18 anys). Cal remarcar la tasca desinteressada i voluntària d’aquest grup de joves que, des de diverses motivacions, lliuren un temps a aquest servei comunitari.
L’ideari del centre i el seu projecte educatiu tenen com a objectiu el desenvolupament d’una educació en el temps lliure dels infants, basada en la solidaritat, l’amistat, i el respecte envers als altres, la natura, i la nostra població. Intenta potenciar, al màxim, un temps lliure creatiu i crític, enfront al temps lliure consumista i tendint a la passivitat que ens mostra sovint la societat.
D’altra part, en tractar-se d’un Esplai cristià, vetlla també l’educació en la fe, sempre des del respecte i la llibertat, tant dels infants com de les famílies. Un cop al mes se celebra una missa familiar, a la qual es convida als pares i nens. L’assistència és lliure.
El lema de l’Esplai és “Fem camí en comunitat”, per posar en relleu el fet de caminar junts sense excloure ni discriminar ningú. El fulard és de color blau i groc, colors que simbolitzen l’aigua i la llum.
Podeu consultar permanentment la nostra pàgina Web: http://fentcamiencomunitat.blogspot.com.es/, i posar-vos en contacte amb nosaltres a través del e-mail: centresplaillumvi@gmail.com
Gemma Moreno Dorado 
Joan Sánchez Escamilla