dijous, 13 de setembre del 2012

Visca el Delta!

No fa gaires dies ho escrivia la senyora Magdalena Modolell al Facebook, i nosaltres des d’aquesta revista ens hi afegim: Visca el Delta! El passat dia 8, Festa Major de Viladecans, Sheldon Adelson va donar la notícia: Eurovegas se n’anirà a Madrid. Ho sentim molt pels madrilenys, els quals, tanmateix, encara poden tenir l’esperança que tot acabi en no res. A nosaltres, en tot cas, ens alegra profundament que aquest malson se’ns allunyi.
I ara toca mirar cap al Delta. ¿Quan trigarem a trobar-nos amb una nova proposta que ens destrossi el territori? Caldrà estar-hi molt atents. De moment, demanem a les nostres autoritats una petita reflexió: ¿Ja són conscients que a molt pocs llocs del món es pot trobar un espai com aquest, tan ple de valors, que estigui tan ben encaixat en una àrea urbana com és la de Barcelona? ¿Per què no prendre’s seriosament aquest espai i treure’n tot el suc possible, protegint l’agricultura, potenciant el consum de proximitat, buscant com aprofitar els espais erms, posant més en valor les riqueses ecològiques, fent conèixer i promovent les possibilitats de lleure…?
Evidentment que, com han dit els alcaldes d’aquesta zona, necessitem inversions per fer front a la crisi i a l’atur. Però això no té per què significar la destrossa d’una riquesa com aquesta que, si es destrueix, esdevé un robatori a les generacions futures.
Els grans espais de la plana deltaica estan distribuïts principalment entre quatre municipis: Viladecans, Sant Boi, el Prat, Viladecans i Gavà. Doncs des d’aquí suggerim i proposem que els alcaldes d’aquests quatre muncipis, Carles Ruiz, Jaume Bosch, Lluís Tejedor i Joaquim Balsera pugin junts un dia a Sant Ramon, es mirin aquesta terra, i comencin a pensar junts com potenciar-la. Visca el Delta!