dilluns, 7 de gener del 2013

Ressaca post-electoral


La nit del 25N vàrem aconseguir una fita increïble, vàrem passar de cinquena força del Parlament de Catalunya a segona. Tot això en dos anys i fent una enorme renovació de les estructures del nostre partit. Les coses s’han fet bé i hem estat recompensats. A pesar de la campanya mediàtica, del menyspreu cap a la nostra formació i del missatge Massiànic, la ciutadania ens ha fet confiança perquè ha vist que hi ha una altra manera de fer les coses: educada, humil, honesta, valenta, clara discursivament, pedagògica, respectuosa...
El matí del 26N el país es va llevar amb una enorme ressaca. Ningú s’esperava els resultats de la nit anterior. Sobretot aquells que es van esforçar per controlar el guió de la pel·lícula. Però van cometre un gran error de càlcul, aquesta pel·lícula només la pot escriure la ciutadania, la qual té voluntat pròpia, és intel·ligent i disposa de llibertat i capacitat de decisió.  
Així que amb la boca pastosa per la borratxera electoral tota la maquinària proMassianisme es va posar en marxa de nou contra Esquerra Republicana. Ens havien menystingut, havien cregut que ja no mereixíem aquest esforç, però ves per on, nosaltres hem après dels errors i no hem subestimat la ciutadania. Una ciutadania que ens ha demanat que portem el país cap a la llibertat nacional sense oblidar-nos ningú pel camí, fent una oposició valenta a un model econòmic i social que no compartim, i demostrant que es pot afrontar la crisi des d’un altre prisma. 
Estem vivint moments excepcionals, i la gent ja ha demostrat que per a aquests moments no vol una majoria excepcional, sinó una manera excepcional de fer les coses. Per això serem coherents amb tot allò que hem dit durant la campanya, per això demostrarem que hi ha una altra manera de fer política, perquè sinó perdríem tota la nostra credibilitat. 
Bàrbara Lligadas