dijous, 15 de gener del 2015

Joan Masgrau

En el darrer número de la nostra revista, el president de l’Associació de Veïns Parc de la Torre Roja ens alertava de la possibilitat que l’Ajuntament eliminés el nom de Joan Masgrau que duia la piscina situada en aquell barri, i que ara, al nou complex esportiu que allà s’està a punt d’inaugurar, se li posés el nom d’Instal·lacions Esportives de la Torre Roja. També s’ha dit que potser es mantindrà el nom de Joan Masgrau per a la piscina que hi haurà en el complex esportiu, però, com és obvi, aquest nom de fet desapareixerà, sepultat sota el nom més general de tot el complex.

Aquesta decisió, si tirés endavant, seria un gravíssim error i seria, a més, per a molts ciutadans i ciutadanes de Viladecans, una ofensa. De moment, hem vist que també el Grup Tres Torres, en el seu butlletí, ha manifestat la seva oposició a aquesta decisió, i estem segurs que serien molts els qui, si sabessin aquesta intenció de l’Ajuntament, també manifestarien el seu desacord.

Joan Masgrau va ser el primer alcalde democràtic de la nostra ciutat després de la dictadura franquista, i va saber significar en la seva persona el pas a una època nova que Viladecans volia. Per això, no entenem quins motius pot tenir l’Ajuntament actual per eliminar el seu nom d’un equipament que l’ha dut tants anys. Sembla com si els nostres governants volguessin oblidar d’on venim, i minimitzar les lluites que han fet possible la nostra actual realitat democràtica.

Per això, els que fem la revista Viladecans Punt de Trobada ens adherim plenament i amb tota l’energia a la reivindicació perquè el nou complex esportiu de la Torre Roja porti el nom d’Instal·lacions Esportives Joan Masgrau. Perquè els ciutadans i ciutadanes de Viladecans mereixem respecte, i ningú no té dret a voler fer desaparèixer la nostra història.