dijous, 15 de gener del 2015

La fisioteràpia és una eina imprescindible

Segurament tots nosaltres patim molt sovint de problemes que cursen amb dolor o inflamació però que no són tant greus com perquè representin un cas mèdic important, i que es solen resoldre amb la presa d’antiinflamatoris d’ús general, amb els consegüents efectes que té sobre el nostre cos la presa d’un medicament. Com que aquests problemes molt sovint són deguts a problemes del teixit musculesquelètic i la causa segueix existint, el problema sol aparèixer més aviat que tard, agreujant-se cada cop més la simptomatologia.

És aquí on pot intervenir la fisioteràpia, una ciència mèdica que a l’estat espanyol segurament encara li queden alguns anys per tenir el reconeixement entre tot el col·lectiu de metges que necessita. És una ciència que tracta els dèficits del moviment amb el moviment. És a dir, es tracta de tornar a donar mobilitat als nostres teixits o de tornar-los una funcionalitat fisiològica (normal, vaja). Per fer això s’usen, entre d’altres, molts mitjans físics com l’aigua, el fred, la calor, l’electricitat, els embenats, tècniques com la punció seca... però, per sobre de tot, la millor eina d’un fisioterapeuta són les seves mans.


M’agradaria engegar un espai on poder respondre els dubtes de les persones sobre els seus problemes o sobre la nostra professió i per això he decidit engegar aquesta iniciativa, per això si teniu qualsevol dubte per resoldre de cara al proper número de la revista Punt de Trobada envieu un correu a la direcció: albertbuigues@gmail.com. 

Ah, i recordeu! Vigileu a les mans de qui poseu el vostre cos, exigiu professionals titulats a l’hora de demanar qualsevol tractament ja que dins el camp de la fisioteràpia i del massatge (una de les seves especialitats) s’hi amaga molt d’intrusisme professional.

Perquè la salut és a les teves mans!


Albert Buigues