dilluns, 15 de desembre del 2014

Sobre el nom de les noves instal·lacions esportives al Parc de la Torre Roja

La nostra Associació de Veïns Parc de la Torre Roja va demanar d’intervenir al Ple Municipal del 27 de juny de 2013, on es debatia la modificació del projecte de les instal·lacions esportives en substitució i al lloc que ocupaven les antigues Piscines Joan Masgrau; instal·lacions que ja són quasi acabades i a punt d’inaugurar-se.

La nostra intervenció volia manifestar el nostre malestar per:

La manca de participació ciutadana en l’elaboració del projecte.

Potser s’hauria d’haver fet una consulta ciutadana sobre si s’haurien d’haver mantingut les antigues instal·lacions i ens hauríem evitat (o no) de suportar els propers anys el cost de les noves.

També volíem manifestar la nostra incapacitat per tal de promoure aquesta participació i evitar (o no) l’enderroc de les antigues instal·lacions.

I finalment adreçàvem al plenari la següent petició: “Malauradament la Piscina anterior ja no es pot salvar. Preguem almenys en aquest plenari que mantingui si més no el nom per al nou complex esportiu: el nom del primer alcalde democràtic de la nostra ciutat, el Sr. Joan Masgrau. Aquesta és la petició de la nostra Associació de Veïns Parc de la Torre Roja”.

Se’ns va contestar en el mateix ple que “les instal·lacions no són un equipament de barri, que ho són de ciutat”. Més raó encara de la petició de participació ciutadana per a obres d’aquestes característiques, i també una raó de pes perquè es mantingui per a les noves instal·lacions el nom del primer alcalde democràtic de la nostra ciutat, una raó de memòria històrica. A la nostra petició, per cert, s’hi ha adherit també el Grup Tres Torres, que treballa pel manteniment del nostre Patrimoni Històric i Cultural, tal com expliquen en el seu Butlletí Canis Vallis de novembre-desembre.

A data d’avui no hem rebut resposta a la nostra petició. És més, sembla que a les noves instal·lacions se’ls vol posar el nom d’Instal·lacions Esportives Parc de la Torre Roja. ¿No havíem quedat que no eren equipaments de barri, que eren de Ciutat?

Francesc Arnau i Sánchez