dilluns, 15 de desembre del 2014

L’Assemblea Oberta comença a caminar

El passat dimarts 18 de novembre va tenir lloc a l’Ateneu Pablo Picasso la primera Assemblea per constituir un espai on s’organitzi la ciutadania que vol una ruptura radical amb les polítiques que fan pagar la crisi sistèmica que patim a la classe treballadora.

A l’acte hi van assistir unes trenta persones que van mostrar el seu suport a la creació d’aquest espai on l’esquerra transformadora amb tots els seus matisos pugui confluir per unificar i enfortir les lluites socials, a més d’obrir espais al debat i la reflexió. En definitiva, crear una eina que serveixi com a contrapunt a un poder, en aquest cas municipal, poc obert a una participació ciutadana real, i desconfiat d’unes mobilitzacions populars que el qüestionen. És per tant una necessitat d’aquests temps que vivim organitzar-nos des de les bases, agrupats en la diversitat (que no vol dir homogeneïtzats) per començar a ser protagonistes d’un canvi que definitivament ja estem vivint, i que si no decidim nosaltres quina direcció ha de prendre és segur que ho faran per nosaltres.

En aquesta assemblea inaugural es va decidir aprovar per consens un manifest que servirà per determinar el marc ideològic a través del qual funcionarà. Aquest manifest advoca per una economia al servei de les persones, es defineix feminista, ecologista, antifeixista i internacionalista i reclama una democràcia participativa de base.

Animem a tota la ciutadania interessada i convençuda de la necessitat de participar en espais de transformació social des de baix, des de la democràcia directa, i des del suport mutu, a participar en la propera assemblea que es realitzarà el dia 19 de desembre a les 20h, en un lloc del que properament informarem.

David González Ibáñez