dimarts, 15 de març del 2016

Xarxa Parlar per Conviure

El treball en xarxa es pot dir que és un treball de col·laboració i complementació dels recursos en un determinat àmbit, per evitar duplicitats, descoordinació i potenciar el treball en conjunt. A Viladecans treballem per la formació lingüística d’adults català/castellà. Actualment aquesta feina s`està fent a les associacions de veïns, casals, Càritas, normalització, biblioteca, Creu Roja... tasca desenvolupada per voluntariat i adreçada a totes les persones que ho demanen per aprendre de bell nou la llengua o bé per perfeccionar-la.

Les reunions coordinades per l’Ajuntament dins de l’àrea de convivència organitzen les actuacions conjuntes que cada curs realitzem.

Durant el curs organitzem un parell de sortides culturals, sempre dins de les possibilitats dels alumnes i voluntariat. 

Una acció més de la xarxa és la formació que cada curs se’ns fa als voluntaris, sempre són una o bé dues sessions on es convida a tothom. És bo aprendre tècniques noves tractades per especialistes competents a la vegada que serveix per compartir suggeriments, experiències, material, projectes...

Al final de curs hi ha la cloenda (normalment a Can Batllori) on el reconeixement als alumnes i les alumnes és el tema central, amb diploma acreditatiu de les classes rebudes i aprofitament corresponent. Sempre és un acte entranyable.

Esperem que aquesta tasca social on s`entrellacen esforços i petites aliances entre persones continuï viva a Viladecans, ja que aquest treball en xarxa comparteix objectius bàsics per a una bona convivència i cohesió social.

Montse Pastor Pujadó