dimecres, 15 de febrer del 2017

Fest’hivern 2017


De nou, la col·laboració i el treball en xarxa de diverses entitats han fet possible fer tot un seguit d’activitats a la nostra Festa Major d’Hivern. El Fest’Hivern, encara que hagi fet un temps boig, fred i ventós, podem dir que ha estat un èxit.

Per començar, el dia 20 de gener, prop d’un centenar de persones es van trobar per jugar al “Coneixes Viladecans?”, en la seva segona edició. Tota una activitat en la qual va participar gent de diverses edats però amb un objectiu comú, aprendre algunes cosetes de la nostra Vila, gaudir d’alguna foto antiga i com no, passar-ho bé jugant, sopant i ballant. Hi havia equips previs però també hi va haver lloc per a aquells que venien sense equip o amb un equip sense suficients membres.

El dissabte 21 de gener, va ser el dia fort d’activitats i de començament es va traslladar, pel mal temps, a cobert, el Concert-Vermut, a dintre la Masia de Can Xic. No va fer sol, però els dos grups van brillar amb llum pròpia i si el Jazz i Swing de Scaramouche van escalfar l‘auditori, la cantant del Grup The Soul Titoo’s, Monique Makon, va encendre a tots els que eren a la sala. La veu i la música que fa la Monique i el seu grup, podem dir que va ser «brutal». Tot aquest espectacle igual que el bon «vermutet» de què vam poder gaudir van ser mèrit de Rodemon.

Per la tarda, era el torn de les Entitats de Cultura Popular i es van trobar a la Plaça de la Vila donant veu i música a la Coral La Lira i als balls de Raíces de Andalucía. A continuació, els Castellers de Viladecans van fer un tastet amb el primer castell de l‘any, un castell de sis, al qual van seguir durant tota la Cercavila alguns pilars més.  Després de l’actuació dels Castellers va tornar un any més, la Cercavila de Festa Major que va comptar amb la participació de Diables de Viladecans amb el Cadefoc i alguns gegants que van combatre el vent durant la cercavila. També van participar-hi els Timbalers de Viladecans, Grallers de Viladecans i els Mamuts (En Vilamut i la Mamuteta). 

Per acabar, desafiant la pluja i el fred, diumenge al matí van sortir els Grallers de Viladecans acompanyats de Grallers de Gavà i de membres d’altres entitats pels carrers del Casc Antic de la nostra Vila.


El Fest’Hivern 2017, ha estat una part crec que prou important i significativa del que ha estat la Festa Major d’Hivern de Viladecans. Una Festa que torna a bategar amb força gràcies a les entitats i als i a les viladecanenques que participen d’aquestes activitats malgrat els elements atmosfèrics.

La Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans, no descansa i ja prepara noves activitats de lleure pels propers mesos, d’entre les quals podem destacar un ball de Carnaval el mateix dissabte del Carnaval.

Miguel de la Rubia