dimecres, 15 de febrer del 2017

Vincles

A casa sempre ens expliquen que, quan eren petits i hi havia una festa, els carrers s’omplien de canalla, de joves presumits amb les seves millors gales, d’adults que un cop l’any es permetien un descans i d’avis i àvies plens de joia tot contemplant l’estampa. La realitat amb què hem crescut nosaltres és una mica diferent. Per sort, les associacions han entès que, de vegades, unir esforços significa arribar més lluny i, des de fa un temps, tenim la sensació que cada dia que passa el teixit associatiu recupera la fortalesa.

Dit això, ens presentem. Som Vincles, la nova comissió de la Coordinadora d’Entitats que neix amb la voluntat de crear ponts de comunicació i acció entre les entitats i fer el món associatiu de Viladecans més fort que mai. Potser alguns heu sentit a parlar d’una nova pàgina de Facebook anomenada Agenda Cultural de les Associacions de Viladecans, un projecte que volem que es converteixi en un punt de referència on assabentar-te de tot el que es cou a la ciutat. Tot i que el projecte que hi ha darrere és molt més gran i amb moltes més aspiracions.

Som joves, tossuts i tots sabem el que és el treball voluntari. Tot això us ho expliquem perquè sapigueu que no coneixem límits per a aconseguir els nostres objectius.

Durant els darrers anys la Coordinadora d’Entitats ha generat vincles i sinèrgies entre les entitats del poble. Han nascut noves propostes que donen vida als carrers gràcies a la unió d’esforços conjunts; la Nit Golfa, el Quinto i el passat Fest’hivern, són bons exemples que de ganes de fer coses, ens en sobren. Ara bé, potser moguts per l’enveja als pobles on la festa major és un motor i, sobretot, convençuts per l’orgull il·limitat de ser de Viladecans, no ens conformem. Som joves, entusiastes, amb les idees clares i coneixem la tasca voluntària de primera mà; creiem en un poble on la gent torni a omplir el carrer a cop de Sardana o de Sevillanes, que es cremi amb el Cadefoc o que es remulli amb el Mamut.

Les nostres metes principals són conèixer totes les entitats de la ciutat i els seus plans i necessitats; i moure terra, mar i cel per convocar el major nombre de viladecanencs i viladecanenques a cada festa! Volem ser l’espurna que engegui l’apropament entre la ciutadania i l’oferta d’esdeveniments.

L’Agenda és la nostra eina de treball. Ens permet informar tant a un ciutadà que no se’n perd cap, com a un ciutadà que per desconeixement, desinterès o mandra no es planteja participar. Per això volem mostrar un món associatiu tal com és: obert i accessible, sense prejudicis perquè, si et pica la curiositat per saber més d’alguna de les associacions, has de saber que segur que tindràs una bona rebuda! Com ho fem? Posant cara i nom a la gent que hi participa: el teu veí, la teva amiga de l’escola, el teu professor, la peixatera, etc.

Enguany, trobareu un bon grapat d’entitats treballant conjuntament per oferir un ball de Carnestoltes el proper 25 de febrer a Can Batllori a partir de les 23:00 h. música, ball, barra a preus populars, concursos, entitats i més! L’objectiu és que Can Batllori se’ns quedi petit! Aviat tota al informació al Facebook de l’Agenda Cultural.

Acabem parlant a les entitats. Si, vosaltres. Noc, noc. Necessitem la vostra ajuda. Nosaltres només som part de la maquinària, l’agenda i el projecte Vincles el fem créixer plegats. Ben aviat, si és que no ho hem fet ja, ens posarem en contacte també amb vosaltres!

Silvia Espin González

Angel Garrido Rivera

María Hernández Romero

Cristina Hernández Romero

Laia Casado Rodríguez

Natalia Uviña del Re

Vinclesviladecans@gmail.com