dimecres, 15 de febrer del 2017

“La salida 52”, una novel·la que vol no deixar indiferent

 

Amb aquesta novel·la he volgut, d’alguna manera, obrir les portes de la meva pròpia experiència personal, mostrant les meves vivències per  sortir de la dependència emocional i de les relacions tòxiques.

En toc d’humor i amb missatge positiu, la protagonista de la història que aquí presento retrobarà  l’autoestima perduda i la superació de les pors marcarà una nova etapa a la seva vida. Aconsegueix trencar esquemes socials i alguns tòpics sobre la felicitat. Un camí d’aprenentatge per deixar de necessitar una altra persona per sentir-se plena. La història reflecteix el camí d’emocions, sentiments, sensacions i pensaments durant els dos anys posteriors a la seva ruptura matrimonial. També narra com s’ha redescobert com a una “taronja sencera”, deixant sense sentit el mite de que les dones han de trobar “la mitja taronja” per estar complertes.

Després de fer un treball d’observació, introspecció i aprofundiment, el següent pas serà recol·locar  les peces del trencaclosques per sentir-se lliure. Lliure de la submissió, del xantatge emocional, de la pressió, de la prepotència, de les frases boniques d’amor acompanyades de fets que no el demostraven, lliure també de sí mateixa.

La proposta que aquí faig és poder compartir la meva pròpia experiència per ajudar a altres persones que es puguin trobar en situacions similars.  Poder prendre distància davant d’un fet que ens desestabilitza és útil i pot ajudar a canviar la perspectiva de la situació.  La història de la Laura mostra un camí de reconstrucció, de superació i de gestió emocional per alliberar-se de la càrrega d’un passat que vol deixar enrere. 

Tot això he volgut transmetre-ho mitjançant una prosa que atrapi, de fàcil lectura, fresca, senzilla i amb un clar missatge encoratjador. I des d’aquí vull oferir la possibilitat d’organitzar una presentació del llibre, a qui pugui interessar.

Lourdes Rizo Rey

Sinopsi 

Laura, després d’una dolorosa ruptura, comença a assaborir la llibertat de la seva nova situació. Els dos anys posteriors al seu últim divorci no han estat fàcils. Busca recuperar l’autoestima perduda, a creure en ella mateixa i a entendre que la pròpia felicitat no ha de dependre d’una altra persona. Aprèn a gestionar les seves emocions i a dirigir el timó de la seva vida, a poc a poc. 

Coneix un simpàtic conductor d’autobusos, que endolceix els dies amargs de la seva solitud. Més tard, s’enamora del Joel, un director de cor, que apareix com un àngel caigut del cel. Però amb el temps, viu atrapada en un joc de seducció tèrbol, molt addictiu i absolutament nociu. Quan és conscient que aquesta relació li aporta més mal que bé, la talla, malgrat els seus sentiments cap a ell. Més tard, coneix una persona desconcertant, el Saúl. Gràcies a ell, descobreix una forma diferent de viure la sexualitat. L’experiència li ensenya a ser més forta, a vèncer la por, a comprendre que ser propietària de decisions pròpies, malgrat puguin ser equivocades, és molt més recomanable que actuar sota pressió o coacció. Sap que la seva nova relació té data de caducitat, perquè ell ha trobat feina als Estats Units. Però aquesta realitat no la deté. Les trobades duren quatre mesos. Laura els viu amb intensitat, alegria i acceptació. Sent que val la pena aprofitar el temps que els queda i guarda la seva vivència com una relació especial i inoblidable.

És una història plena de frescor, senzilla, amb un clar esperit de superació i un missatge d’ànim per a totes les dones que han estat víctimes d’algun tipus de violència de gènere. Està basada en fets reals, viscuts per la pròpia autora. El títol del llibre estableix un paral·lelisme entre La sortida 52 de l’autopista C32 i la sortida del maltractament, de la submissió, del dolor que provoca la prepotència i l’egoisme d’un altre ésser humà.