dimarts, 15 de setembre del 2020

Concedit el premi de la primera edició del Recercans

 

El 9 de setembre, Òmnium Viladecans i el Grup Tres Torres van lliurar a la Roser Albet Feliu i la Cristina Martínez Marieges, guanyadores ex-aqueo, el premi de la primera edició del Recercans.

L’acte va tenir lloc a l’Ateneu de Cultura Popular de Can Batllori, en un format reduït forçat per la situació creada per la Covid-19. 

Els representants de les dues entitats creadores del premi van agrair als col·legis i instituts de Viladecans la seva bona disposició a animar l’alumnat a participar en aquest projecte. Van felicitar, especialment, l’IES Josefina Castellví i Piulachs, l’institut de les dues estudiants guanyadores amb els treballs de recerca: El futur de l’agricultura al Delta del Llobregat, de Roser Albet Feliu i Viladecans a l’època franquista, de Cristina Martínez Marieges. 

Totes dues van fer un petit resum dels seus treballs respectius i van explicar els motius que les havien dut a escollir la temàtica que havien tractat. Conèixer i viure en la pròpia família la realitat, la transformació i la projecció de futur de la pagesia a Viladecans, van fer que la Roser fes la seva tria, mentre que a la Cristina ho van fer les reflexions, records i històries sentides als seus avis sobre la vida a Viladecans durant la postguerra.

També van ser presents els dos tutors de la Roser i la Cristina que van lloar l’actitud i la feina realitzada. 

A mode de cloenda, es va fer esment de dues reflexions, extretes dels treballs, que condensen i justifiquen les raons per haver-los fet: “Cal recuperar, mantenir i transmetre la memòria històrica, perquè es comença amb l’oblit i s’acaba amb la indiferència” (Cristina) i “La rellevància d’aquest treball és històrica. Considero que és imprescindible conèixer el nostre passat per poder avançar cap el futur” (Roser). 

Enhorabona a totes dues!

Òmnium Viladecans i Grup Tres Torres