divendres, 15 de gener del 2021

Pessebres en temps de Covid


Un any més ha arribat Nadal, el temps en què l’Associació de Pessebristes del CC Sant Joan realitza la majoria de les seves activitats, però la pandèmia no ens ha permès fer totes les habituals. No hem pogut fer el curs de pessebrisme per a nens ni tampoc el d’adults i ens hem hagut d’adaptar per realitzar les exposicions de diorames i el concurs de pessebre popular.

Les limitacions d’aforament i seguretat pel Covid impossibilitaven l’exposició de diorames a les parròquies i a la Torre del Baró. Com a solució alternativa ens vàrem plantejar de portar els diorames al carrer i exposar-los en els comerços de la ciutat així que, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Xarxa Comercial, vàrem buscar comerços de Viladecans interessats en tenir un diorama en els seus aparadors. La iniciativa ha tingut molt d’èxit i finalment hi ha hagut un total de 37 diorames i pessebres exposats en 26 comerços de la nostra ciutat. 

Pel que fa al concurs de pessebre popular que fins ara funcionava amb un sistema en què un jurat passava per les cases dels participants i valoraven els pessebres, hem passat a un concurs en què se’ns envien les fotografies dels pessebres participants. Tot i la novetat, estem molt satisfets per la participació obtinguda, perquè no només hem pogut mantenir els concursants de sempre sinó que hem arribat a un major nombre de ciutadans.

Les fotografies presentades es poden veure a instagram i a facebook. 

Atesa la bona acollida d’aquestes iniciatives, ens plantegem repetir-les el proper Nadal.

David Madrenas