dimecres, 15 de setembre del 2021

L’ermita de Sales, novament oberta



Després d’estar tancada durant 26 anys, el passat dia 6 d’aquest mes de setembre es van inaugurar les obres de restauració que l’Ajuntament de Viladecans i la Diputació de Barcelona han dut a terme a l’ermita de la Mare de Déu de Sales. La cosa va començar quan, l’any 1995, es va veure que la volta de la teulada s’estava badant pel mig, amb greu perill d’enfonsar-se. Però la restauració s’ha allargat, a part de pels habituals problemes pressupostaris d’aquesta mena de coses, perquè tot restaurant, es van descobrir les restes d’unes pintures gòtiques, de cap a l’any 1300, que s’han volgut recuperar. Les pintures es veuen poc, però és tot un goig haver-les descobert.

L’acte de la inauguració va comptar amb la presència del vicari general del bisbat de Sant Feliu, Josep Maria Domingo, de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. 

A partir d’ara, a l’ermita es realitzaran les activitats religioses pròpies d’una ermita, però alhora s’hi duran a terme actes culturals oberts a tots els viladecanencs i viladecanenques. Com a mostra d’això, l’endemà mateix de la inauguració, el dia 7, va tenir lloc la pregària de Vespres de vigília de la festa de la Mare de Déu de Sales, organitzada per les parròquies de la ciutat, i els dies 8, 11 i 12 van tenir lloc les primeres visites guiades a l’ermita, organitzades per l’Ajuntament.

Josep Lligadas Vendrell