dilluns, 15 d’abril del 2024

Sant Jordi: una rosa i un llibre per a tothom

Si tens parella i és un home, regala-li un llibre, i també una rosa. Si tens parella i és una dona, regala-li una rosa, i també un llibre. I si no tens parella però t’agrada fer regals per Sant Jordi, fes-ho indiscriminadament: o una rosa, o un llibre, independentment del sexe o gènere del receptor o receptora. I si vols ser més complet, regala totes dues coses.

A les dones ens agraden les roses, segur, però també ens agraden els llibres. I als homes ens agraden els llibres, segur, però també ens agraden les roses. I per tant, si les coses són així, ¿per què limitem el nostre camp d’obsequi i de cultiu col·lectiu d’aquesta magnífica conjunció que cada primavera, sota l’atenta mirada del cavaller, de la donzella i del drac, es produeix tan exhuberant als nostres carrers i places, fins a l’últim racó de Catalunya i, cada cop més, fins a l’últim racó del planeta?

La cultura, la bellesa i l’estimació són tres de les millors joies que els éssers humans tenim per viure personalment i, alhora, per oferir i per compartir amb els altres. Doncs aprofitem la diada que portem ja tan arrelada en el nostre trajecte anual per donar-li el màxim de potència i de riquesa: una rosa i un llibre per a tothom!