dissabte, 13 de desembre del 2008

Després de la Fira de Nadal: dinamitzar el centre

El darrer cap de setmana de novembre va tenir lloc la Fira de Nadal pels carrers del centre de Viladecans, en un ampli recorregut que anava des de Salvador Baroné a la Plaça de la Vila, i que, malgrat la pluja, va fer sortir molta gent al carrer, a exercitar aquesta activitat tan sana que és caminar i badar, i de passada, també, de tant en tant, comprar.
És un bon invent, aquesta Fira. Segurament que milloraria si el que és pròpiament “mercat medieval” estigués agrupat i recreés una mica més l’ambient medieval. Ja s’intenta, però amb una mica més d’esforç organitzatiu, la Plaça de la Vila i el seu entorn més proper podria tenir més personalitat “d’època”. Però en tot cas, és un bon invent.
I com que és un bon invent, de seguida ve al cap de pensar si aquest bon invent no podria funcionar més vegades. S’ha comentat molt, que tot el que és el centre històric de Viladecans és un lloc massa mort. És cert que des de l’administració s’han fet alguns esforços per dinamitzar-lo, alhora que també és cert que no és una cosa que depengui només de l’administració. Però el fet és que al nostre centre històric hi falten comerços, bars, restaurants, espais culturals, centres d’activitats que atreguin la gent. Estem segurs que, si allà s’hi promoguessin més sovint activitats com les de la Fira, que acostumessin la gent a acostar-s’hi més, si espais com la Torre Modolell i la Torre del Baró deixessin de ser edificis d’oficines i passessin a ser llocs amb activitats de cara a la gent, i si la Plaça de la Vila fos alguna cosa més que un lloc de pas (simplement: que en alguna banda de la plaça hi hagués un plànol de la ciutat i algunes informacions tant municipals com d’entitats ciutadanes), podria ser un estímul per a donar vida a aquest espai central de la ciutat que ara està tan desaprofitat. I Viladecans tindria més atractiu.

1 comentari:

. ha dit...

Va ser un somni complit quan el meu ex amant va trucar per demanar disculpes per haver-me abandonat, i això està disposat a fer qualsevol cosa per recuperar-me. Em vaig quedar sense paraules quan deia tot això per telèfon perquè aquesta va ser la meva sol·licitud quan em vaig posar en contacte amb el Dr. DAWN i, en qüestió d'hores, el Dr. DAWN ho va fer realitat, poseu-vos en contacte amb el Dr. DAWN si voleu recuperar el vostre ex.
*Si vols retrobar-te amb el teu amant.
*Si vols concebre.
*Si vols curar qualsevol tipus de malaltia.
*Si vols un encanteri de bona sort.
Correu electrònic dawnacuna314@gmail.com
WhatsApp: +2349046229159