dissabte, 13 de desembre del 2008

Universos blocaires

Un blog és una mena de diari, penjat a internet, gratuït, molt fàcil de fer i de consultar i que permet l’intercanvi d’opinions i de comentaris. Hi ha blogs de tota mena i de tot color. N’hi ha de literaris, de polítics, de religiosos, de comarcals, de tot el que vulgueu. Alguns s’agrupen per afinitats, formant “blogosferes”, de manera que és més fàcil conèixer-ne de nous, reflexionar conjuntament sobre alguns temes, etc. També hi ha blogs que més que centrar-se en el mitjà escrit, ofereixen imatges o música. N’hi ha de totalment públics i n’hi ha de restringits a la nostra penya… És una eina, doncs, molt flexible.
Un blog, com generalment tot allò que circula per internet, requereix un cert dinamisme: constància, vaja, per anar-hi escrivint. De fet, la consulta en blogs es converteix en una mena de ritual: engegues l’ordinador, mires el correu, i fas un cop d’ull al blog o blogs que més t’interessen. Acabes fent relació amb gent de tot arreu a qui segurament mai no hauries conegut d’una altra manera. I t’obliga a fer tot el possible per expressar-te de manera que la gent que no és de la teva corda et pugui entendre. Ho aconsegueixes més o menys, però l’esforç com a mínim t’ajuda a adonar-te que de vegades vivim en mons compartimentats.
Hi ha gent que hi escriu coses molt personals, d’altres marquen més distància o alguns fan només d’altaveu d’allò que els interessa: les seves obres literàries, les seves creences polítiques...
Com a part integrant d’internet té el problema que la mateixa llibertat d’acció i agilitat que permet de vegades es converteix en l’insult més groller sovint des de l’anonimat. Sobretot es dóna això en àmbits polítics o religiosos. O simplement permet una reacció immediata de vegades poc reposada. No sempre incita a la reflexió, sinó que provoca una resposta visceral. És certament una altra forma de comunicar-se.
Us poso –i els vinculo també al blog del Punt de Trobada– uns quants blogs viladecanencs. Si en coneixeu algun altre, ens envieu un correu i també l’afegirem.
En fi, material per distreure’s, no en falta. Estaria bé també que el Portal de Viladecans o l’Ajuntament promoguessin un portal on es trobessin fàcilment tots aquests blogs. I que s’hi afegissin entitats, instituts, etc. Pot ser una manera de debatre i de compartir idees. Mentrestant, mirarem que el nostre blog ofereixi un llistat dels col·legues viladecanencs (i viladecanenques).
Mercè Solé


Blogs d’entitats i associacions:

Club de baile deportivo Totball de Viladecans:p://totball.wordpress.com/

L’Agulla:http://punxo.blogspot.com
Noticias del Club Ciclista Viladecans: http://ccviladecans.blogspot.com/
Parròquia de Santa Maria Magdalena: mariamagdalenaviladecans.blogspot.com
Salvem Oliveretes: http://salvemoliveretes.blogspot.com
i, és clar, el de la nostra publicació: http://puntviladecans.blogspot.com/

Blogs polítics:
David Chacón (Ciutadans): http://david-chacon.blogspot.com/
Eulogi López (CiU): Bloc d’Eulogi López: http://eulogilopez.blogspot.com
Bàrbara Lligadas (ERC): Una finestra al món de la Bàrbara: http://babs.bloc.cat/
Josep Lligadas i Mercè Solé (ICV): El mosquit i el camell: http://mosquiticamell.blogspot.com/
Gisela Navarro (PSC): Cachitos de Gi: http://giselfust.blogspot.com/
Francesc Roca (PSC): Opinió personal sobre l’activitat política: http://francesc.roca.gavaciutat.cat/blog/blogger.html

Blogs personals:
Annie: Ens veiem pel poble!: http://kumbeta.blogspot.com
Marc: Filosofia, frikisme i d’altres: http://www.filosofreak-cat.blogspot.com/
Miguel Franco: El mundo de Mike: http://theworldofmax.blogspot.com
Josep Ginjaume: Gin: http://gin.bloc.cat/
Sergio Ojeda: Ojucles: http://sergioojedaucles.blogspot.com

1 comentari:

. ha dit...

Va ser un somni complit quan el meu ex amant va trucar per demanar disculpes per haver-me abandonat, i això està disposat a fer qualsevol cosa per recuperar-me. Em vaig quedar sense paraules quan deia tot això per telèfon perquè aquesta va ser la meva sol·licitud quan em vaig posar en contacte amb el Dr. DAWN i, en qüestió d'hores, el Dr. DAWN ho va fer realitat, poseu-vos en contacte amb el Dr. DAWN si voleu recuperar el vostre ex.
*Si vols retrobar-te amb el teu amant.
*Si vols concebre.
*Si vols curar qualsevol tipus de malaltia.
*Si vols un encanteri de bona sort.
Correu electrònic dawnacuna314@gmail.com
WhatsApp: +2349046229159