dijous, 14 de juliol del 2011

Bon estiu!

Des del Punt de Trobada us desitgem un bon estiu. A l’agost, com és costum, no surt la revista, i quan hi tornem, a mig setembre, l’estiu estarà a punt d’acabar-se. O sigui que, com tots fem aquests dies quan ens acomiadem dels companys de feina, o dels veïns si marxem uns dies, deixeu-nos desitjar-vos, a la molta gent que ens feu l’honor de rebre i llegir aquestes pàgines que són de tots, un bon estiu.
Seria, segur, molt il·lustratiu, poder saber a què dediquem els viladecanencs i viladecanenques aquests dies de calor. Quanta gent marxa i quanta gent es queda aquí, quanta gent fa petites escapades i quanta gent se’n va a llocs exòtics, quanta gent reposa i quanta es passa els dies buscant alguna feineta ni que sigui petita i mal pagada, quina mena d’activitats d’entreteniment i d’airejament personal busca cadascú, per quins motius cadascú fa una cosa o una altra… Viladecans és sens dubte una ciutat molt complexa i aprendríem molt de nosaltres mateixos sabent com omplim aquests dies estivals.
Però en tot cas, encara que no ho puguem saber, sí que ens pot ser útil pensar en aquesta gran diversitat. I, sabent-ho, sentir-nos formant aquesta col·lectivitat que ha de treballar molt per ser més cohesionada, més de tots –atenció: tots vol dir tots, sense excloure ningú–, més igualitària, més rica d’aquells valors que valen la pena…
I aquest desig de bon estiu no pot acabar, naturalment, sense recordar que, quan aparegui el proper número de la revista, ja haurà tingut lloc un esdeveniment central en la nostra vida ciutadana, i que hem d’aconseguir que cada cop ho sigui més. És la Festa Major, naturalment. Entorn del 8 de setembre, ens trobarem a molt diverses activitats. I trobant-nos, refermarem la nostra voluntat de ser ciutat, i de fer que la ciutat sigui de tots. El Mamut, que ja ha esdevingut un punt de referència bàsic de la nostra identitat, ens el trobarem per segon any en l’acte de després del pregó i, només faltaria, a la Mamullada. I el disfrutarem plegats, com disfrutarem de totes les altres invitacions festives que compartirem amb totes les ganes. Bon estiu!