dijous, 28 de juliol del 2011

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Viladecans (FAPA Viladecans)

La FAPA Viladecans es va crear com a coordinadora l’any 1979. Un grup de membres de diferents col·legis públics van tenir la necessitat de fer-ho, perquè l’educació tenia unes mancances molt òbvies en aquells temps.
Més endavant es constituiria com a Federació, atès que cada cop eren més els associats. Actualment, som totes les escoles  públiques i dos IES de Viladecans els que formem la Federació i fins i tot s’ha aconseguit portar la FAPA fora del municipi, ja que hi ha un delegat de la Junta de la FAPA que pertany a la Junta Directiva de la FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya) i forma part de la subdelegació del Baix Llobregat. 
Tenim representació al Consell Escolar Municipal, a la Comisió de garanties d’escolarització i matriculació escolar i al programa Entrellaça (que promou la multiculturalitat). Tenim una reunió mensual tots el membres de l’associació i també els membres de la junta permanent. Una vegada l’any, coincidint amb la finalització del curs, organitzem una Trobada d’AMPA per fer una valoració del curs i aprofitem per passar una bona estona plegats per acomiadar-nos fins el curs vinent.
El nombre de socis actuals és de 16.
Les nostres finalitats són:
Promoure la participació de les AMPA per aconseguir una escola pública participativa, plural, laica, integradora i de qualitat. Fer cursos d’assessorament i formació als membres de  les AMPA.
 Promoure les candidatures als consells escolars. Promoure l’esport en el temps lliure (ajudant a adscriure’s al “Pla Català de l’Esport” en el programa “Esport a l’Escola”) i l’intercanvi cultural de tots els alumnes de les escoles públiques de Viladecans.
La seu de FAPA Viladecans és a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso, Passatge Sant Ramón 2, Viladecans.
Mª Àngels Murlà