dimecres, 14 de novembre del 2012

La K i la B


La K y la B, és un grup de rap contestatari creat a Viladecans l’any 2009. Està format per Indy (Jordi Ubeda Garcia) i Juno (Oriol Ubeda Garcia), i també compta amb la col·laboració dels Dj’s Deiker Selektor  i  Dj Lepre. 
L’objectiu del grup és des dels inicis reflectir la realitat en què vivim, incidint tant en els aspectes més locals, com en aspectes més generals. Des de La K y la B creiem en la neccesitat d’una música que reflecteixi la realitat de la gent de carrer i que rebutgi els estereotips de la música més comercial, ja que pensem que la música és tambè una eina per la protesta i per fomentar el canvi social.
Trobem també molt important la manca d’espais on poder gravar per gent que no disposa de mitjans econòmics suficients i és per això que hem fet un aposta per l’autoprodució, creant el nostre propi espai anomenat Mcenas Producciones on hem produït 4 maquetes i 3 videoclips.
Fins a aquest moment hem autoeditat tres maquetes de La K y la B i el primer treball de RuenB (Encadena2  2011). La primera maqueta de La K y la B va sortir l’any 2011,  es diu “Sin Plan” i està composta per nou temes amb les col·laboracions de DC3, Koitomano i Leuko. El segon treball va sortir l’any 2012 i es titula “Desde la Calle”, aquesta esta composta de dotze temes amb les col·laboracions de Deiker Selektor i RuenB. Per últim aquest 2012 també ha sortit la primera maqueta en solitari de Juno, “Cruzadas”, nou temes amb la col·laboració d’Indy, Deiker Selektor i RuenB. Totes es poden descarregar gratuïtament a: http://soundcloud.com/mcenasprods, també tenim un canal de youtube, on publiquem les cançons i els videoclips que hem fet fins ara.
Per un futur pròxim estem preparant dos nous projectes, un d’ells molt avançat i que esperem tenir per desembre d’aquest any, aquest projecte es diu “BajoLLobrerap” i és la primera maqueta d’Indy en solitari. En aquest treball Indy s’ha centrat en la producció de les Instrumentals per diversos artistes del Baix Llobregat, com RuenB, Juno, Jalber, Soje, Afroman, Craig, i Ganny entre altres artistes de la nostra comarca.
Per l’any 2013 tenim previst la sortida de la tercera maqueta de La K y la B, que podem avançar que es titularà  “Cogito ergo pum!” i que comptarà amb la col·laboració de Daniel Bonete entre d’altres artistes encara per confirmar. En el tema concerts, podem anunciar un concert el dia 3 de novembre a la Plaça Europa de Viladecans. La lluita, continua!
També aprofito per adjuntar informació del M.A.L (Moviment Artístic Llibertari) que és un col·lectiu format a Viladecans a finals de l’estiu passat amb una motivació per l’art lliure. Aquest col·lectiu en una de les seves branques anomenada Projecte Ecos, organitzarà cada primer de mes un concert als carrers de la nostra ciutat, per tal d’apropar la música local als habitants de la nostra ciutat.
Aquí adjunto la web: 
http://movimientoartisticolibertario.wordpress.com/
Oriol Úbeda Garcia