dijous, 7 d’agost del 2014

Xarxa Parlar per Conviure: llengua i convivència


Ja fa quasi bé 10 anys que es va crear a Viladecans la Xarxa Parlar per Conviure. Una iniciativa de diferents entitats que en aquells moments començaven un projecte que deu anys després està consolidat a Viladecans. 
Amb la coordinació per part de l’ajuntament i amb la consistència  que li donen  les diferents entitats i voluntaris, es va crear aquesta Xarxa amb la intenció  d’integrar nouvinguts i no tan nouvinguts a través de la llengua.
La Xarxa s’articula mitjançant la col·laboració de diferents persones voluntàries, que a través de les entitats participants, dirigeixen grups de català i castellà en diferents nivells d’aprenentatge en funció de les necessitats. Aquests grups són del tot un aprenentatge no reglat, on es barreja l’aprenentatge de la llengua d’una forma més oral i diferents continguts pràctics que ajuden a la integració al municipi dels aprenents/es i per tant a millorar la nostra convivència. 
En aquests deu anys són moltes les entitats que han col·laborat i format part de la Xarxa en diferents versions. Aquestes es coordinen per tal que tots els aprenents trobin el seu espai a Viladecans i organitzen activitats paral·leles a la pròpia formació. 
Enguany el curs conclou amb l’entrega de diplomes a més de 120 aprenents i amb la sortida de final de curs. 
Totes aquelles persones que vulguin formar part de la Xarxa com a voluntaris o com a aprenents, poden dirigir-se a qualsevol de les entitats participants o bé a la Torre del Baró. 
Entitats actives: A. V. Alba-rosa; A. V. La Unión; A. V. Hispanitat;  A. V. Montserratina; Càritas Viladecans (Parròquia de la Montserratina i Col·legi de la Sagrada Família);  Asociación de Jubilados Barrio de Sales;  Asociación Cultural Gitana; i Servei Local de Català de Viladecans (CPNL).
Raquel Zamora