dijous, 15 de setembre del 2016

Festes d’estiu, participació i diversió


Es va acabar la Festa Major i es va acabant l’estiu. 

Aquest estiu hem tingut algunes novetats pel que fa a festes populars a la nostra vila. I és que, a mitjans de juliol, la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans, amb la participació de Kanaloa Percussió, Diables de Viladecans, Rudemon, la Colla del Mamut i gent dels caus, van muntar una bona moguda, “La Nit Golfa”. Una cercavila-correbars amb el bestiari de Viladecans (Cadefoc i Vilamut) que va recórrer els carrers de Viladecans i va acabar a la Plaça d’Europa amb un ball remullat. Centenars de joves i no tan joves ens van acompanyar en una festa que ha vingut per quedar-se i refrescar alguna nit de juliols d’anys vinents.

A la Festa Major, a més de les tradicionals activitats festives que ja són habituals a Viladecans aquest setembre, a l’Espavilada hi han hagut sorpreses ja que han vingut una Mamuteta, nova figura del bestiari de Viladecans, i unes màscares de Mamut que amb una dansa, es pretén que acompanyi en Vilamut en les seves sortides més insignes.

També, s’ha fet un repàs a la Paquita i el Josep, els nostres gegants, i els Castellers han muntat un bon i divertit “xiringuito” al recinte firal.

Tot un bon estiu, pel que significa la vida de les associacions de cultura popular de la nostra vila.


Per mi, anem pel bon camí en la consecució d’unes festes més participatives i més fetes “made in Viladecans”, però encara trobo a faltar cosetes com per exemple, un “seguici de Festa  Major” que faci que les entitats siguin a la Plaça de la Vila el dia del Pregó de Festa Major o que l’imaginari (Gegants i Capgrossos) i el bestiari siguin presents en aquest començament de festes. Tot un camí per explorar.

Miguel de la Rubia