diumenge, 15 d’octubre del 2017

Les rajoles amb els noms populars dels carrers de Viladecans



Després de la campanya per posar a les façanes els noms tradicionals de les cases de Viladecans, el Grup Tres Torres vam pensar que seria una bona cosa recuperar també alguns noms populars de carrers que la gent d’una certa edat continuem mantenint vius però que els més joves potser ja han començat a oblidar.

I, repassant el nostres carrers, ens en van sortir set, d’aquests noms:

La Raval. Correspon a l’actual carrer de Sant Joan, entre el carrer d’Àngel Guimerà i el carrer del Sol. Antigament aquí s’acabava el poble, i per això rebia el nom de Raval.

Carrer del Barris. És el carrer del Pare Artigas, entre el carrer de Sant Joan i el carrer de la Mare de Déu de Sales. Aquest carrer era la part de darrere de les cases pageses dels carrers de la Muntanya i del Sol, i en ell hi havia els barris –dels quals encara en queden alguns– per on sortien els carros per anar al camp o a vendre.

El Corraló. És el carrer estret que hi ha darrera la masia de Ca l’Almirall, entre el carrer del Pare Artigas i el carrer del Sol, i que porta el nom oficial de Passatge Estret.

Carretera Vella. És l’antiga carretera de Gavà, el camí que anava a Gavà fins que es va obrir la carretera actual l’any 1873. Porta el nom oficial d’Avinguda de Gavà.

El Torrentet. És el torrent que des de l’alçada del carrer de Ricard Serrajòrdia passa pel costat del Parc de Can Xic.

La Regadora. És actualment el carrer del Doctor Creixell, i és conegut amb aquest nom per una regadora que passava l’aigua per regar els camps d’una banda a altra de la carretera..

Les Escaletes. És l’actual carrer del Doctor Ros, i és conegut així per les escales que hi ha.

D’aquestes rajoles, ja estan col·locades les quatre primeres, i esperem que no triguem a poder posar les altres. Són un bon record de la nostra petita història local.

Josep Lligadas