dijous, 15 de març del 2018

Propostes per a Viladecans

 om dèiem a l’editorial del número de gener, des de Viladecans Punt de Trobada us convidem a elaborar propostes per a Viladecans. Propostes per millorar la vida de la gent de la nostra ciutat, des de qualsevol punt de vista. 

Us convidem a cada un dels lectors i lectores d’aquesta revista a aturar-vos un moment, agafar alguna eina d’escriure, pensar quines coses us sembla més important de fer o millorar o canviar a Viladecans, i enviar-nos-les. 

També convidem a fer això mateix a les entitats de tot tipus que funcionen a la ciutat, que són moltes i actives: atureu-vos un moment, penseu en el conjunt de Viladecans –també podeu pensar en els interessos i objectius de la vostra entitat, però no només en això–, i envieu-nos quines coses us semblen més importants de tirar endavant. 

I igualment convidem, tant a persones particulars com a entitats, a estendre aquesta petició a tothom qui vulgueu.

Podeu enviar una proposta, o dues, o les que sigui. Envieu-les, sisplau, a aquesta adreça electrònica: 

puntviladecans@telefonica.net. 

I podeu firmar-les o no, com vulgueu.

Aquí teniu les sis que hem rebut aquest mes. Va, envieu-nos les vostres!

Aparcament als ambulatoris

Que els tres ambulatoris de Viladecans disposin d’espais d’aparcament, gratuïts o no, propers: acompanyar les persones grans o amb poca mobilitat es converteix en una tasca molt àrdua si no hi ha places a prop. Concretament en el de la Torre Roja, ara recentment inaugurat, aquestra mancança és molt notable.

Que parin tots els trens
Cal exercir les accions necessàries perquè tots els trens amb origen o destinació Sant Vicenç de Calders s’aturin a l’estació de Viladecans entre setmana,  tal i com fan els caps de setmana des que està obert l’Outlet.

Dues cantonades que cal arreglar
Les cantonades del carrer Santa Teresa amb Rambla Modolell i Santa Teresa amb el carrer Llevat és un eix viari del camí escolar cap a l’escola Doctor Trueta i de l’oest a est i viceversa de la ciutat. Aquestes cantonades són molt deficients per la ubicació de les rampes i passos de vianants fent l’eix molt incòmode. S’haurien d’adequar com moltes de les cantonades que ja estan arreglades.

Compartir pis
Donada la dificultat de trobar habitatge a Viladecans, proposaria que la Oficina d’Habitatge habilités la possiblitat de fer programes de compartir pis entre gent gran que viu sola i persones que necessiten vivienda, i estan disposades a compartir i donar suport a la persona gran.

El Metro del Delta
Caldria recuperar, i posar en marxa sense tornar-lo a abandonar, el projecte del Metro del Delta. Aquest projecte, que ha anat agafant diverses formes al llarg del temps, no pot continuar tancat en un calaix. I és que cap ciutat ni cap àrea metropolitana important –penseu en Madrid o en París– pot permetre’s tenir una zona tan potent a nivell de població i a nivell econòmic com és la que va de Barcelona a Castelldefels tan mal comunicada. I no s’hi val a arreglar-ho amb pedaços. Per tant, demano, simplement, que es posi en marxa el sistema de transport que seria més natural: allargar la línia blava del Metro passant per l’itinerari que segueix la carretera de Cornellà a Santa Creu de Calafell, donant servei a Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels, amb un ramal de Sant Boi al Prat.

Obligar que l’Ajuntament respongui les instàncies
L’Ajuntament de Viladecans, massa sovint, deixa sense resposta les instàncies que els ciutadans i ciutadanes li fem arribar. Caldria una normativa que obligués a respondre-les totes, i que l’Ajuntament fos penalitzat econòmicament en cas de no fer-ho en un temps raonable. No respondre les instàncies és un menyspreu a la ciutadania, i no es pot permetre.