dijous, 15 de març del 2018

Viladecans, 16 de febrer, Plaça de la Vila

 

El que va passar el dia 16 va ser allò que mai hauria d’haver passat, que per un paper van discutir dues persones. Viladecans sempre ha estat un poble tranquil, mai hem destacat per conflictes interns, diuen que ens barallàvem amb els de Gavà perquè ens preníem les promeses, però això ja ha passat. Avui en dia tothom es desplaça per tot i busca la feina, la parella i les activitats d’esbarjo dins i fora del lloc on viu. Això vol dir que tots ens hem de relacionar amb gent que no és com nosaltres, que té una altra religió, que és d’un altre equip de futbol i no passa res. Fem la nostra feina al lloc de treball, anem al nostre centre de culte o a cap i celebrem els gols del nostre equip i no ens barallem amb ningú, tot i que sempre hi ha d’excepcions. Doncs a Viladecans hauria de passar el mateix, si no t’agrada una activitat no cal que hi vagis, si t’agrada, fes-la extensiva a tanta gent com puguis, això sí, sempre amb respecte per tothom, pels que et donen suport i pels que no els sembla bé. 

Dic tot això perquè el passat 16 de febrer, després d’una concentració de protesta pels quatre mesos de presó que porten alguns polítics independentistes, vaig presenciar com una senyora relativament jove, d’uns 30 o 40 anys, va arrencar uns papers pro independència enganxats a la paret, com se li va dir que no ho fes i com, després d’un estira i arronsa, ella es va girar i li va donar una plantofada a la cara a un senyor d’edat avançada, jo diria d’uns 60-70 anys. Aquest senyor s’hi va tornar i la senyora va caure a terra. Després d’això, la senyora va demanar ajut i no va voler aixecar-se. La gent que estava a la plaça va trucar als Mossos d’Esquadra i a la Policia local avisant que vinguessin amb una ambulància perquè hi havia una persona ferida. 

Totes dues agressions estan molt malament, però el que està encara pitjor és que els partits polítics prenguin part sense saber què va passar i s’aprovi, per unanimitat, una moció al ple municipal criticant l’agressió rebuda per la dona sense dir que era ella qui havia iniciat l’incident ni fent cap mena de comentari a l’agressió que ella havia fet a l’altra persona. No és correcte que els partits polítics difonguin informacions tendencioses i no contrastades i utilitzar-les per dur una moció al ple. Que consti que hi va haver partits polítics que no van voler entrar en aquest joc i van preferir no votar la moció.

Espero i desitjo que això no torni a passar mai més a Viladecans.

(Una còpia d’aquest escrit és en poder dels Mossos d’Esquadra, com a part de la meva declaració).

Vicenç Castelló Solina