dijous, 15 de març del 2018

Sant Ramon

La muntanya de Sant Ramon, a la serralada del Montbaig, està situada a gairebé 300 metres d’altitud i entre les poblacions de Sant Climent, Sant Boi i Viladecans.

Aquesta  situació privilegiada permet unes vistes magnífiques de bona part del Baix Llobregat, des de la Morella, i el Castell de l’Eramprunyà,  Barcelona i mirant més lluny Montserrat, els Pirineus, la Mola al Montseny i d’altres serralades. En dies clars es pot veure, més enllà del blau del Mediterrani, l’illa de Mallorca.

Recorreguda a peu, bicicleta i cavall per gent de totes les edats, nens, joves jubilats, esportistes, aturats  i moltes escoles dels voltants, sempre hi ha gent, sigui  quina sigui l’estació de l’any. A dalt de tot, hi trobem l’ermita dedicada a Sant Ramon i  on la gent creient  encenen espelmes i a les dues bandes de l’entrada  pengen els exvots demanant o agraint curacions i altres peticions al  Sant. 

Al costat de l’ermita, el bar, on els caminants poden esmorzar i recuperar les forces.

Els caps de setmana, l’Ajuntament de Sant Boi obre un petit centre d’interpretació de la natura que dona una visió molt completa de tot el territori que envolta la muntanya. 

A finals d’agost, per celebrar la festa de Sant Ramon se celebra un Aplec: missa, sardanes, castellers,  mamutaires i punt de trobada de molts veïns i veïnes dels municipis propers. A la primavera es un plaer pels ulls veure, a  la vessant de Sant Climent, els camps de cireres florits i algun  hivern, com enguany, la neu a tocar de l’ermita. 

És tot un goig, pujar a Sant Ramon.

Jaume Muns