dijous, 15 de març del 2018

L’hortet de “Les Tres Magnòlies”

Les persones que ara es troben a la tercera edat i que probablement molts han estat vinculats amb la vida del camp, fa que la seva experiència i coneixements els serveixin de motivació a l’hora de participar en un hortet.

L’hort ofereix als residents de “Les Tres Magnòlies” un espai prou gran i espaiós per crear i mantenir tot un recull d’hortalisses que sovint reguen i fan créixer, fins el moment de collir-les. Això potencia les capacitats físiques, cognitives i d’autoestima, i permet gaudir d’un benestar emocional important, però sobretot veure com la natura ens regala dia a dia aquest gran tresor que ens ofereix a cada època de l`any.

Sovint persones que requereixen els serveis de les residències o centres de dia de la gent gran amb manca d’autonomia, fa que al no poder desenvolupar les activitats diàries que estaven avesats a fer contribueixi a una baixa autoestima i a que es mostrin tristos i apàtics i fins i tot desmotivats; és per això que els professionals del centre “Les Tres Magnòlies” diàriament fan regenerar aquest sentiment emocional de pertinença a la societat o com a mínim al grup de la gent gran.

L’hort reconeix l’experiència i la important contribució social d’aquestes persones a la societat. Paral·lelament, l’activitat i participació a l’hort, s’aprofita com a fil conductor en altres activitats del centre.

L’avaluació és molt positiva sobretot per perllongar l’autonomia de les persones que hi participen, de manera que podem afirmar que és una activitat lúdica i terapèutica.

Cal felicitar a tot el personal i direcció del centre per la professionalitat que demostren en aquest projecte i en tots els altres del dia a dia.

Montse Pastor i Pujadó